ERKE: Diğer buluşlarla ilgimiz yok

Güncelleme Tarihi:

ERKE: Diğer buluşlarla ilgimiz yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2006 12:16

ERKE, sözü edilen “buluş” yaygın bir biçimde kullanılmaya başlanana kadar şirketin halka açılmayacağını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada diğer 'buluş' iddiası sahipleriyle de hiçbir ilgileri bulunmadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Şirket tarafından gazetelere verilen tam sayfa ilanda ve firmanın www.erketurk.com adresindeki web sitesinde yayınlanan duyuruda, 21 Kasım 2006 tarihinde düzenlenen basın toplantısına ilişkin yazılı ve görsel basında çeşitli
haberler çıktığı, bazılarında yer alan olumsuz değerlendirmeler karşısında, ulusu bilgilendirmeyi bir görev addettikleri belirtildi.

Basın toplantısına konu olan Erke dönergecinin, bilimsel bir buluş olduğu ifade edilen yazıda, “Siyasi bir oluşum, siyasi bir hareket, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu, vakıf, dernek vb. değildir” ifadesine yer verildi.

ERKE'nin bilimsel araştırmalar yapan ticari bir kuruluş olduğunun altı çizilen yazıda, ERKE'nin yurt içi ve yurt dışındaki hiçbir siyasi parti, siyasi oluşum, siyasi hareket, dernek, vakıf, cemaat, tarikat, finansal kuruluş vb. ile ilgisi bulunmadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

İlanda, “Buluş, ürün olarak piyasaya sürülüp Türk Ulusu ve diğer dünya ulusları tarafından yaygın bir biçimde kullanılmaya başlanana kadar ERKE Erke Araştırmaları ve Mühendislik AŞ kesinlikle halka açılmayacaktır” denildi.

BAĞIŞ VE YARDIM

ERKE'nin tüm ticari faaliyetlerinin kendi öz sermayesiyle karşılandığı belirtilen ilanda, hiçbir zaman ne ulustan ne de dünyanın hiçbir ülkesindeki vatandaşlardan, kurum ve kuruluşlardan katılım payı, katkı, destek, teşvik, yatırım, ortaklık payı adı altında veya her ne isim altında olursa olsun kesinlikle para veya emtia toplamadığı, bağış veya yardım kabul etmediği bildirildi.

İlanda, “Şirketimizin ismini kullanarak ileride ulusumuzdan para veya menfaat temin etmek gayreti içine girenler olabilir. Bu kişi veya kuruluşlara kesinlikle itibar edilmemelidir” denildi.

Şirkete ait buluşun patent başvurusunun, 10 Ekim 2006 tarihinde Türk Patent Enstitüsü ve ardından uluslararası patent ofisleri nezdinde yapıldığı belirtilen yazıda, basında gündeme taşınan buluş iddiası sahipleriyle hiçbir ilgilerinin bulunmadığı kaydedildi.

İlanda, basın toplantısının amacının bu buluşun Türk Ulusu'na aidiyetini tüm insanlık nezdinde tescil ettirmek olduğuna işaret edilerek, şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

“Buluşumuz, asra yön verecek ve bilim dünyasında çığır açacak bir buluş olduğundan, ne denli bir gizlilik ve emniyet gerekliliğine ihtiyaç duyulduğunu kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz. Bu buluşun önemi düşünüldüğünde ve algılandığında yapılan açıklamaların neden bu ölçüde sınırlı olduğu anlaşılacaktır. Ulusal ve uluslararası patent mevzuatı ve tatbikatı gereği de buluşun bilimsel esaslarının şu aşamada daha detaylı olarak açıklanması uygun bulunmamaktadır.”

MADDENİN ATALET ÖZELLİĞİ

Bilim insanlarının, “enerji olmaksızın enerji elde edilmesinin mümkün olmadığı” yolundaki açıklamalarının doğru olduğu ifade edilen ilanda, bu buluşun bilimsel açıklamasının mevcut bilgilerle yapılamamakta olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Buluşun dayandığı bilimsel esasların bilinen fizik kaidelerinin bazılarını içine almakla birlikte bu kaideleri genişlettiği ileri sürülen ilanda, doğada var olan ancak mevcut sistemler ile faydalanılamayan bir enerji kaynağının, Erke dönergeci metodunda maddenin atalet özelliği kullanılarak güç alınabilir bir hale getirilmekte olduğu bildirildi.

İlanda, enerjinin yoktan üretilemeyeceği ancak varolan bir enerjinin başka bir enerjiye dönüştürülebileceği kaydedildi.
Bilim literatüründe kuvvetin tanımlamasının, şimdilik ne olduğuyla değil, neler yaptığıyla açıklanmakta olduğu anlatılan ilan, bundan dolayı kuvvet-hareket ilişkilerinin de yeniden ele alınarak yorumlanması gerektiğine işaret edildi.

2007'DE SIR KALKACAK

Haberin Devamı

İlanda, “Şu beyanımızı yüce Türk Ulusu'nun önünde bir kez daha tekrarlıyoruz: Erke dönergeci sistemi ile çalışan ilk ürün olarak seçtiğimiz ve herhangi bir yakıt gerektirmeyen elektrik üreteci, 2007 yılında halkımızın kullanımına sunulacaktır” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!