Erkan’dan kararlılık ve istikrar vurgusu

Güncelleme Tarihi:

Erkan’dan kararlılık ve istikrar vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2023 07:00

DIŞ Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) son yönetim kurulu toplantısında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan’ı ağırladı.

Haberin Devamı

Reel sektör görüşmeleri kapsamında toplantıya katılan TCMB Başkanı Erkan, iş dünyasına istikrar ve kararlılık vurgusunun dikkat çektiği bir konuşma yaptı.

Erkan, “Merkez bankacılığının fiyat istikrarı misyonu, genel denge ve sürdürülebilirlik perspektifiyle ekonominin reel kesimini de yakından takip etmeyi gerektirmektedir” dedi.

Erkan, Türkiye’nin konumunun önemini de vurgulayarak, “Türkiye hem ticaretin geçiş yolu hem de üretim üssü olabilme kapasitesi açısından dünya ticaretinden pay alma konusunda önemli bir potansiyel taşıyor. Fiyat istikrarı yoluyla öngörülebilirliğin artması, sizlerin bu potansiyeli gerçekleştirmesinin en güçlü destekçisi olacaktır” şeklinde konuştu. 

‘İSTİŞARE ETTİK’

DEİK Başkanı Nail Olpak da istişare kültürünü çok önemli bulduklarının altını çizdi, toplantı hakkında şunları söyledi: “Sayın Erkan ve beraberindeki heyetle küresel ekonomideki gelişmeleri, yeni küresel eğilimleri ve Türkiye’nin bu denklemde avantajlı bir konum elde edebilmesi için atılacak adımları istişare ettik. Türkiye, finansal istikrarı sağlamaya yönelik atılan adımları ve yürütülen dezenflasyon programını; yatırım, üretim ve ihracat performansına halel getirmeyen bir süreç üzerinde sürdürüyor. Sayın Erkan da TCMB’nin reel sektör için önem teşkil eden başlıklarında bizi bilgilendirdi ve atılacak adımları aktardı.”

 

BAKMADAN GEÇME!