Erdoğan: Şu anda tırmanıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Şu anda tırmanıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2011 00:00

İstanbul Üniversitesi’nin yeni akademik yıl açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gelişmiş ülkeler başta olmak üzere bütün dünyayı etkileyen büyük bir ekonomik kriz yaşandığını belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Gelecekte bizi neyin beklediği konusunda pek çok toplum ve ülke yeterince hazırlıklı değil. Bunu dolaştığım dünya ülkelerinde görüyoruz, inanın çok iyi durumdayız. Çok daha iyi olacağız. Biz şu anda tırmanıyoruz. Birileri tırmandı, şu anda onlar gelen rüzgarlarla düşüşe geçmiş durumdalar, ama biz tırmanıyoruz. Onun için güçlüyüz ve daha güçlü olacağız.

Son birkaç yılda ortaya çıkan ağır ekonomik fatura birçok ülkede şok etkisi meydana getirdi. Amerika’nın haline bakın, borçta dünyada birinci sırada. Japonya ikinci, İtalya üçüncü. Hamdolsun bizim bunların arasında yerimiz yok. Şu anda karşılıksız para basmak suretiyle bankalarının açıklarını kapatıyorlar. Avrupa Merkez bankaları aynı yola başvuruyor. İspanya’da işsizlik yüzde 22’lere geldi. Amerika işsizlikte yüzde 10’a dayandı. Biz şu anda yüzde 9.2’deyiz. Daha iyi bir noktaya geleceğiz.

Haberin Devamı

Bütün bu tablo, geçen birkaç on yılda dünyanın geleceğine ilişkin orta ve uzun vadeli öngörülerini iyi yapamadığını gösteriyor. Her ülke ilerlemeyi elbette ister. Ancak bu ilerleme mantığının doğru bir hesaba, sürdürülebilir politikalara ve bütün insanlığın esenliğini kollayan bir anlayışa dayanması şarttır. Bugün yaşanan bütün küresel ve toplumsal sıkıntıların altında, bu hesabın özellikle son elli yılda yanlış ve adaletsizce yapılmış olması yatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!