Erdoğan’dan ‘Pakistan’a yardım’ iftarı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’dan ‘Pakistan’a yardım’ iftarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2005 00:00

Bu yılın başında deprem ve tsunamiden zarar gören Güney Asyalılar için, iş dünyasından yardım isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu kez de Pakistan için kolları sıvadı. Başbakan, bu akşam Dolmabahçe Sarayı’nda vereceği iftar yemeğinde işadamlarından Pakistan’daki depremzedeler için yardım isteyecek.

ZİYARET ÖNCESİ:

Güney Asya’da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen Pakistan’a gitmeye hazırlanan Erdoğan, 20 Ekim’de yapacağı ziyaret öncesi yardım toplayacak. Geçtiğimiz hafta deprem felaketine uğrayan Pakistan’da depremden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunacak olan Başbakan, bu gezi de Türkiye’nin desteklerini de iletecek. Pakistan Başbakanı Şevket Aziz ile yaptığı telefon konuşmasında ‘Türkiye olarak kardeş ülke Pakistan’ın yanındayız. Yardımlarımız devam edecek’ sözü veren Başbakan, işdünyasından destek isteyecek.

DAVETLER GİTTİ:

Bu yılın başında deprem ve tsunamiden zarar gören Güney Asya ülkelerine yapacağı ziyaret öncesinde işadamlarını Dolmabahçe Sarayı’nda akşam yemeğine çağıran Başbakan Erdoğan, işadamlarını yine sarayda ağırlayacak. Ramazan ayı olması nedeniyle bir iftar yemeği verecek olan Başbakan, Türkiye Odalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ömer Sabancı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı gibi iş dünyasının temsilcileri olmak üzere, çok sayıda çok sayıda işadamına davet gönderdi.

DAHA YÜKSEK OLUR:

Tsunamizadeler için verdiği yemekte işadamlarına tek tek ne kadar yardım edeceklerini sorarak ilk anda 10 milyon dolarlık bağış sözü alan Başbakan’ın, bu davette de benzer yöntemi uygulaması bekleniyor. Başbakan’ın gönderdiği davet mektubunda Pakistan için destek isteneceğinin belirtildiği öğrenilirken, iş dünyasından toplanacak yardım tutarının öncekinden çok daha fazla olmasından söz ediliyor. Bunda Pakistan ile Türkiye arasındaki yakın ilişkiler kadar, ramazanın da etkili olacağı vurgulanıyor.

TOBB 1 milyon dolar yardım yapacak

TÜRKİYE
Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Pakistanlı depremzedelere yapacağı yardımın tutarını açıkladı. TOBB’dan yapılan açıklamaya göre, 8 Ekim 2005’de Pakistan’da meydana gelen depremde zarar görenler için 1 milyon dolar tutarında yardım yapılacak. Bu yardım ayni veya nakdi olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!