Erdemir resmen Avrupalı oldu

Güncelleme Tarihi:

Erdemir resmen Avrupalı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2002 02:33

Ereğli Demir Çelik (Erdemir), geçen yıl Romanya'da ihalesini kazandığı yassı silisyumlu çelik tesisini resmen teslim aldı. Romanya'daki özelleştirme kapsamında satışa çıkartılan ve Erdemir'in de talip olduğu Coast SA'nın LBE Yassı Silisyumlu Çelik Üretim tesisinin satış bedeli olan 8 milyon dolar Romanya'da düzenlenen bir törenle ödendi. Böylece ilk kez bir Türk şirketi, bir Avrupa ülkesinde ağır sanayi yatırımı gerçekleştirdi.

Romanya'nın Targovişte kentinde kurulu olan tesis, motor ve transformatör sanayinde kullanılan yassı silisyumlu çelik üretimi yapıyor. Coast LBE'nin yıllık 100 bin ton olan kapasitesi, Romanya ve Türkiye'deki ihtiyacı karşılayabildiği gibi üçüncü ülkelere ihracat da gerçekleştiriliyor. Erdemir, Şubat ayı başından itibaren dün devraldığı Coast LBE'ye 7 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirerek, tesisin modernizasyon ve sermaye ihtiyacını karşılamayı da planlıyor.

Romanya'da satın aldığı tesisi, bedelini ödeyerek bünyesine katan Erdemir, bu ay sonunda İskenderun Demir Çelik'i (İsdemir) de devralıyor. İsdemir, Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu'nun 27 Aralık 2001'de açıkladığı takvime uygun olarak 31 Ocak'ta Erdemir'e devredilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!