Enron'a UBS Warburg'dan destek

Güncelleme Tarihi:

Enrona UBS Warburgdan destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2002 11:50

ABD'de iflas sürecindeki Enron şirketinin enerji ticareti bölümünü satın alan İsviçreli yatırım bankası UBS Warburg, karının üçte birini Enron ve alacaklılarıyla paylaşacak.

Konuya yakın, adının açıklanmasını istemeyen bir kaynağın verdiği bilgiye göre, Enron'un ticaret bölümünün konkordato, iflas işlemlerinden etkilenmeden yeniden canlandırılması amacıyla, UBS Warburg, bu birimi başta hiç nakit ödemeden satın alacak.

Bunun karşılığında Enron şirketi ve alacaklıları, UBS Warburg'un satın aldığı ticaret bölümünün yeni işlerinden sağlanacak vergi öncesi karının iki yıl süreyle yüzde 33'ünü alacak.

UBS Warburg, üç yıl sonra Enron hisselerinin üçte birini, geri kalanını da daha sonraki yıllarda satın alma hakkına, seçeneğine sahip olacak.

Enron şirketinin kurtarılmasına ilişkin bu anlaşmanın, New York Manhattan'daki İcra-İflas Mahkemesi'nde dün kamuoyuna açıklanması bekleniyordu. Ancak belgelerin güncelleştirilmekte olduğu gerekçesiylebu açıklama sürekli erteleniyor.

UBS Warburg'un Enron şirketinin Houston'daki ofisini finansal kiralaması ve satın aldığı bölümde 800 kadar personeli istihdam etmesi bekleniyor.

UBS Warburg'un satın aldığı Enron'un ticaret bölümü, şirketin 2000 yılındaki 101 milyar dolarlık gelirinin yüzde 90`ını sağladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!