Enflasyonu düşüreceğiz inşallah

Güncelleme Tarihi:

Enflasyonu düşüreceğiz inşallah
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2014 01:17

SON Para Politikası Kurulu toplantısının ardından politika faizinde 0.5 puanlık indirim yapan ve bu nedenle Başbakan Erdoğan’ın “Dalga mı geçiyorsun” eleştirilerine maruz kalan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı dün Bakanlar Kurulu’nda sunum yaptı.

Haberin Devamı

Başçı sunumun ardından gazetecilerin “yüzünüz gülüyor” sözleri üzerine, “Enflasyonu düşüreceğiz inşallah” karşılığını verdi.

YAN KAPIDAN GİRDİ

Dün saat 13.00’de toplanacak olan Bakanlar Kurulu toplantısına Başçı, saat 12.50’de 06 TL 002 plakalı arabasıyla geldi. Başçı, Yeni Başbakanlık binasında yapılan toplantıya bakanların girdiği protokol kapısından değil yan kapıdan girdi. Başçı’nın yanında Başkan Yardımcısı Turalay Kenç de vardı.
Bakanlar Kurulu toplantısı saat yaklaşık 13.30’da başladı. Toplantıda öncelikle Meclis’te bekleyen yasalarla ilgili bir görüşme yapıldığı, ardından da Başçı’nın Kurul salonuna alındığı öğrenildi. Yapılan sunum da saat 15.00 civarında Merkez Bankası’nın internet sitesine konuldu. Başçı’nın sunumu ardından sorulara yanıt vermesinin ise 16.20’ye kadar sürdüğü öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!