Enflasyon mayısta tek haneyi görür TL’nin yeni simgesi banknota girmez

Güncelleme Tarihi:

Enflasyon mayısta tek haneyi görür TL’nin yeni simgesi banknota girmez
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2012 00:00

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, şu anda kullanılan para grubunda TL’nin simgesinin yer almayacağını açıkladı. Başçı, “Enflasyonda mayıs ayında tek haneleri göreceğiz” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Hissedilir bir düşüş

Erdem Başçı, Adana’da “Para Politikaları” konulu konferansta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Gelişmiş ülkelerde de gelişmekte olan ülkelerde de enflasyon oranları nispeten yatay seyretmeye devam ediyor. Her iki tarafta da hedeflerin bir miktar üzerinde ama yukarı yönlü çok bariz enflasyonist bir baskı görülmüyor. Enflasyonda büyük ihtimalle nisan ayında hissedilir düşüş olacak. Mayısta baz etkisiyle tek haneyi görürüz. Mart ayında çekirdek enflasyonda düşüş olmasını, yıllık enflasyonun yüzde 10-11 bandında kalmasını bekliyoruz. Gıda tarafından olumlu bir etki gelirse tek haneli yıllık enflasyonu nisan ayında görme ihtimalimiz de var.”

İşsizlik geriliyor

Ekonomideki son gelişmeler hakkında da bilgi veren Başçı, şöyle konuştu: “İşsizlik oranlarındaki düşüş devam ediyor, ancak istihdam artış hızında bir yavaşlama var. Bütçe dengesinde de bir sorun görünmüyor, yıl sonu gerçekleşmeleri hedeflerden daha iyi bile olabilir. Bankaların dış borç yenileme oranı yüzde 100’ün üzerinde, bankaların yurtdışından borçlanmasında hiçbir sorun olmadı. Merkez Bankası olarak kredilerdeki gidişattan son derece memnunuz. Krediler konusunda tedbirler başarılı oldu, aşağı yönlü risk görürsek destekleyici tedbirler alırız.”

Haberin Devamı

Simge parada olmayacak

TL’nin yeni simgesiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Merkez Bankası Başkanı Başçı, “Şu anda kullanılan para grubunda TL’nin simgesi yer almayacak. Yeni para basımı olursa o zaman değerlendirilebilecek. Banknotların üzerinde imzası olan başkan ve yardımcılar değiştiği için parada imzaların değişmesi söz konusu olacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!