Enerjiye 1.6 milyar dolar yatırıyor ‘kriz havası dağılıyor’a inanıyor

Güncelleme Tarihi:

Enerjiye 1.6 milyar dolar yatırıyor ‘kriz havası dağılıyor’a inanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2009 00:00

Eren Holding Başkanı Ahmet Eren, “Krize rağmen 1.6 milyar dolarlık enerji yatırımı yapıyoruz. Kriz her geçen ay daha iyiye gidiyor ve bu yüzden yatırımlarımıza ara vermiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

EREN Holding; kağıt, ambalaj, çimento, turizm ve perakende sektöründeki yatırımlarının yanında, enerjiye de yoğunlaştı. 2009’da ciro beklentilerinin 850 milyon dolar olduğunu belirten Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, “1.6 milyar dolarlık enerji yatırımımız devam ediyor. Bu yatırımlarla, grubumuzun cirosu 2010’da 1.5, 2011’de ise 2 milyar dolara çıkacak” dedi.

Zonguldak yatırımı tamam
Zonguldak’ta temelini attıkları 1360 megavat kurulu güce sahip olacak termik santralın 160 megavatlık ilk ünitesinin 2 ay içinde üretime geçeceğini belirten Ahmet Eren, şunları söyledi: “600’er megavatlık diğer iki ünite ise Temmuz 2010 ve Ocak 2011’de üretime geçecek. Termik santral, tam kapasite Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 5’ini karşılayacak. Bu santralın inşaatında 3 bin 200 kişi çalışıyor. İlk ünitenin açılışını eylül ayında planlamıştık, ancak 2 ay sarkabilir. En azından devletteki gibi 12 yıl değil, 2 ay gecikme oluyor.”

Haberin Devamı

İlk 500’de 3 şirket
Eren Holding bünyesinde Modern Karton, Modern Kağıt, Modern Ambalaj, Modern Enerji, Eren Enerji, Eren Tekstil, Denizli Çimento, Modern Beton, Mandalya Turizm, Ufuk Turizm, Eren Retail gibi şirketler olduğunu belirten Ahmet Eren, “3 şirketimiz, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında. Yurt içinde 18, yurt dışında 4 şirketimizle 3 bin 500 kişiye istihdam sağlıyoruz” dedi.

Bitlis’in çehresi değişecek
Yapımını üstlendiği ve Bitlis Eren Üniversitesi’nin Ankara’nın doğusundaki ‘sayılı’ üniversitelerden biri olacağını da söyleyen Ahmet Eren, “Biz, devletin yaptıklarına omuz veren bir aileyiz. Bitlis’te birçok sosyal sorumluluk projemiz var. Bu üniversite, Bitlis’e 15-20 bin öğrenci çekecek. Bu 15 bin öğrenci kentin çehresini değiştirir” diye konuştu.

Nitelikli işgücü lazım
Bitlis’in, Türkiye’nin en yoksul 3-4 ili arasında bulunduğunu hatırlatan Ahmet Eren, üniversite sayesinde bu durumun değişeceğini vurgladı ve şunları söyledi: “Bölgede yatırım yapmak isteyecek firmaların nitelikli işgücü talebi olacak. Yatırımcı için en önemli üç unsur işgücü, pazar ve hammadedir. Üniversite ile işgücü için önemli bir adım atmış oluyoruz.”

Haberin Devamı

Kızlara yüzde 50 daha fazla burs veriyoruz

EREN Eğitim Vakfı’nın öğrencilere burs da verdiğini belirten Ahmet Eren, “Bitlis’te bir burs programımız var. Nurullah Eren Anadolu Öğretmen Lisesi’ni bitiren ve bir üniversite kazanan her öğrencimize burs veriyoruz. Liseli öğrencilere de burs veriyoruz. Kız öğrencilere pozitif ayrımcılık yaparak yüzde 50 daha fazla burs veriyoruz. Burs verdiğimiz 300 öğrencinin 80’i kız” diye konuştu.

Bitlis’te fabrika kurdu ‘jeton’ o zaman düştü

HÜKÜMETİN yeni teşviklerinin başarılı olamayacağını söyleyen Ahmet Eren, bu konudaki görüşünü şöyle gerekçelendirdi: “Bitlis’te 1992’de, büyük bir konfeksiyon tesisi kurduk. Eros’u burada üretmeye başladık. ABD’ye ihracat yapıyorduk. Burada yan sanayi yoktu. Bir koli patladığında, ikincisini bulamıyorduk. Yetişmiş eleman sıkıntısı vardı. O zaman jeton düştü ve problemin başka olduğunu anladık. Çünkü kazandığımız ihalelerde bile zarara uğradık. Üretim yapamadığımız için tazminat ödedik. Bu şartlar altında bölgeye yatırım yapmak çok zor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!