Enerjisizliğin mazereti olmaz

Güncelleme Tarihi:

Enerjisizliğin mazereti olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'de ilk defa denizden doğal gaz üretimi yapılacak TPAO Kuzey Marmara Doğal Gaz Sahası Silivri Proses Tesisi'nin açılışını yapan Başbakan Mesut Yılmaz, kalkınmak için yatırım, yatırım için de enerji gerektiğini, aldıkları miras ne kadar kötü olursa olsun, Türkiye'yi enerjisiz bırakmanın mazereti olamayacağını söyledi. Yılmaz, yazılı ve sözlü olarak sık sık sigara içilmemesi konusunda uyarılarda bulunulmasına rağmen, tören alanında yaktığı sigarasını keyifle tüttürdü.

Yılmaz, Türkiye'nin enerji yatırımları açısından yıllardır ihmal edildiğini söyledi. Bu açığı kapatmak için yap-işlet-devret gibi devlete yük olmayacak modellere ihtiyaç olduğunu belirten Yılmaz, Türkiye'yi geçmiş yılların ihmalinden kurtaracak yatırımları devreye sokacaklarını anlattı. Yılmaz, 3.7 milyar metreküp rezervli tesiste önceleri günde 1 milyon, daha sonra da 2 milyon metreküp doğalgaz üretileceğini ve 1.3 milyar metreküp doğalgaz depolanabileceğini söyledi.

ZORLU-LINEN

Yılmaz daha sonra Lüleburgaz'da Zorlu-Linen dokuma, emprime konfeksiyon sanayine ait fabrikaları açtı. Yılmaz, devletin kötü bir yatırımcı olduğunu dile getirerek ‘‘Türkiye'de kamu yatırımlarının ortalama süresi 16 yıldır. Devlet ile özel sektör arasında işbirliğinin olması lazım’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!