Enerjini yanında taşı

Güncelleme Tarihi:

Enerjini yanında taşı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2023 07:00

Yaz döneminin başlamasıyla aylardır hiç olmadığı kadar dışarıda vakit geçiriyoruz. Temiz havanın keyfini sürerken hayattan kopmamak ya da işleri devam ettirebilmek adına elektronik ürünlere, o ürünlerin de çalışmak için enerjiye ihtiyacı var. Peki bu enerji nereden gelecek?

Haberin Devamı

Gelişen teknolojiler ve özellikle pandemi sonrasında artış gösteren uzakta çalışma süreci, belirli ürünlere çok büyük talep getirdi. Bunlar arasında taşınabilir enerji çözümleri de yer alıyor, artık gittiğiniz her yere götürebileceğiniz çok sayıda büyük kapasiteli güç istasyonu bulunuyor. Bu güç istasyonları, powerbank’lerin çok daha büyük versiyonları olarak görülebilirler ve sadece USB üzerinden elektrik aktarmıyor, aynı zamanda taşıdıkları prizler aracılığıyla kahve makinesi, mini soğutucu, blender, projektör ya da televizyon gibi elektronik ürünleri de çalıştırabiliyorlar.

GÜÇ İSTASYONLARI

Güç istasyonları son dönemde özellikle sayıları inanılmaz artan karavan sahiplerinin hoşuna gidiyor, aynı zamanda hafta sonu kaçamaklarında çadır kurmayı seven kişilerin de yanlarına aldıkları ilk ürünler arasında taşınabilir güç çözümleri yer alıyor. Güç istasyonlarının ihtiyaçlara bağlı olarak seçilebilen farklı kapasitelerde versiyonları bulunuyor, kapasite arttıkça depolanabilen enerji de artıyor. Örneğin; 607 Wh seviyesindeki bir güç istasyonu, bir akıllı telefonu 36 kez, kamerayı 30 kez, bilgisayarı 8 kez, drone modelini 6 kez, bataryalı bir mini soğutucuyu ise tam 10 kez şarj edebiliyor. Yani sadece sizin enerji ihtiyacınızı değil çevrenizdeki herkesin şarjını dolu tutabilen bu ürünler, yüksek enerji destekleri yanında taşıdıkları yüksek güçlü ışıklar sayesinde aydınlatma ile beraber acil durumlarda hayat kurtarabilecek yardımcılar ve genelde eve gelindiğinde doldurulabiliyorlar.

Haberin Devamı

DENİZDEYKEN DOLSUN

Burada bazı çözümler farklılaşıyor, bazı taşınabilir güç istasyonları güneş enerjisi üzerinden şarj edilebilme desteğiyle beraber geliyor. Bu gerçekten büyük bir artı oluyor. Çünkü açık arazide güneş panellerini güneşi direkt olarak görecek şekilde konumlandırmak çok kolay oluyor. Siz denize girerken ya da kitap okurken güneş enerjisi üzerinden zahmetsiz ve temiz bir şekilde şarj olan bu güç istasyonları, bu sayede uygun şartlar altında sınırsız bir enerji kaynağı oluyor.

EN İYİ SEÇENEK: POWERBANK

Haberin Devamı

Güç istasyonları taşınabiliyor ancak bu her zaman yanınızda olacakları anlamına gelmiyor. Gündelik yaşamın en iyi taşınabilir enerji kaynakları halen yüzlerce alternatifin olduğu standart powerbank modelleri. Gelişen teknolojilerle daha ufak gövdede daha yüksek “mAh” değerleri sunar hale gelen powerbank’ler, üst versiyonlarında çok zahmetsiz dolum sunan kablosuz şarj getiriyorlar ve birden fazla cihazı aynı anda şarj edebiliyorlar. Ayrıca artık birçok powerbank hızlı şarj desteğini de eksik etmiyor, bu sayede akıllı telefonunuz ya da tabletiniz çantanızdaki veya cebinizdeki bir powerbank üzerinden kısa sürede şarj edilebiliyor. Yeni modelleri daha önce hiç olmadığı kadar güvenli hale getiren firmalar, bazı powerbank’ler üzerine ekran koyuyor, bu sayede şarj süreci ve kalan enerji seviyesi hakkında kolaylıkla bilgi sahibi olunabiliyor. Yeni nesil powerbank’ler ulaşılan 20.000 mAh gibi seviyeleri sayesinde akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayar gibi ürünleri de bir değil birden fazla kez şarj edebiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!