Enerji Olimpiyatları'ndan altın madalya getirdiler

Güncelleme Tarihi:

Enerji Olimpiyatlarından altın madalya getirdiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2011 13:54

Doğa Koleji'nin iki öğrencisi I-SWEEEP (International Sustainable World Energy Engineering Environment Project Olympiad) Proje Olimpiyatları’nda dünya şampiyonluğunu elde etti.

Haberin Devamı

Utku Ertetik ve Begüm Çelik, hazırladıkları çevre projesi ile ABD’nin Houston Eyaleti’nde gerçekleştirilen Uluslararası Bilim Olimpiyatı I-SWEEP’ten altın madalya kazandı.

Ertetik ve Çelik, “Ailanthus altissima bitkisinin gölgede ve sıvı azot kullanılarak kurutulan yaprak partiküllerinin aqueous ve metanol extratlarının antimikrobiyal aktivitelerinin incelenmesi” konulu çevre projesi ile yarışmaya katıldılar.

Öğrencilerin hazırladığı projenin altın madalya kazanmasından büyük gurur duyduklarını ifade eden Proje Süpervizörü Muhammet Kılıçöz, “Bayrağımızı bundan sonraki yıllarda daha fazla dalgalandırabilmek için çalışmalarımız artarak devam edecek. Geçen yıl aldığımız altın madalya okulu I-SWEEP İstanbul Temsilcisi yapmıştı. Bu yılki altın madalya ile Türkiye temsilcisi olmayı başardık. Bundan sonra Türkiye’den yarışmaya katılacak olan öğrenciler okulumuzdaki kurula başvuracak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!