En 'havalı' girişimcilik!

Güncelleme Tarihi:

En havalı girişimcilik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 21:23

Döviz bürolarına elektronik pano üretmek için 1985 yılında kurulan Emse Mühendislik, banka ve hastanelerde kullanılan sıramatik cihazlarından sonra şimdi havayolu şirketleriyle büyüyor. Check-in kiosku gibi farklı otomasyonlar geliştiren şirket, 35 ülkeye de ihracat yapıyor.

Haberin Devamı

1980 Ankara... Kamuda çeşitli alanlarda çalışan elektronik mühendisi Muslu Oğuz, hizmet verdiği alanlarda gördüğü boşluğu değerlendirmek için işine veda eder. 1985 yılına kadar yaptığı çalışmaların sonucunda Emse adlı şirketi kurar. Şirket ilk yıllarda döviz bürolarına elektronik pano üretmektedir. 1990’ların başında ise teknoloji yavaş yavaş birçok sektör tarafından keşfedilmektedir. Burada da en çok müşterilerin işini kolaylaştıran ürünler öne çıkmaktadır. Sıra çağrı sistemi ve kiosk ürünleri Emse’nin ürün portföyüne girer... Hastaneler, bankalar, belediyeler ve kamu kurumları artık Emse’nin ürünlerini kullanmaktadır. Üretim hattını sürekli geliştiren Emse, 2000’den sonra farklı bir alanı daha keşfeder, o da havacılıktır. Bugün birçok havayolu şirketine uçuş öncesi otomasyon ürünleri üretmeye başlar. Şirketin kuruluşunu ve büyümesini anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Muslu Oğuz, şunları söyledi:

Emse Mühendislik firması, enflasyonun çok yüksek olduğu dönemde döviz panosu üretimi ve ihracatıyla elektronik sektörüne adım attı. Türkiye’de bankalar, hastaneler ve kamu kurumları için sıramatik sistemleri ürettik. Bu ürünler, Ortadoğu ve Arap ülkeleri başta olmak üzere 35 ülkeye ihraç ettik. Bu ülkeler arasında, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır, Katar, Ürdün, Kuveyt, Umman, Fas, Libya, Suudi Arabistan, Sudan ve Tunus gibi Arap ülkeleri yanında, Rusya, Estonya, Hindistan, Letonya, Bulgaristan ve Moldova da yer alıyor. 2018 ciro hedefimiz 20 milyon TL.

En havalı girişimcilik


AR-GE YATIRIMI ÖNEMLİ

Ankara Ostim Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikamız mevcut. Sürekli yeni yatırımlarla burayı büyütüyoruz. Sıra çağrı sistemlerinin Türkiye’de en büyük üreticilerinden biriyiz. Ayrıca son havalanı otomasyon sistemleri üzerine yatırımlar yaptık. En büyük hedefimiz havaalanı otomasyon sistemleri üzerine geliştirdiğimiz ürünlerin ihracatını yapmak. Ayrıca birkaç projemiz var dünyada örneği olmayan. Ar-Ge merkezimiz üzerine çalıştığı bu projeyi havacılık sektörü ile buluşturmak istiyoruz. Türk Hava Yolları (THY) için havalimanı sistemleri ürettik ve bu ürünlere yurtdışından da talep geldi. Havalimanı sektöründe 7-8 çeşit ürünümüz var. Havalimanı check-in kioskları ve bu kioskların çanta mobil modelini yapıyoruz. Dünyaca ünlü bir havayolu firmasından sipariş geldi. Fazla bagajı olanların ücretini hemen kredi kartıyla ödeyeceği bir cihazımız var. Bu cihazla, yolcunun uçağı kaçırması önleniyor. Havalimanında kontuardan geçerken ‘Hizmetimizden memnun kaldınız mı’ diye soran anket cihazları bize ait. Ürdün, Dubai gibi ülkelerde bankalara da verdik bu cihazı. Özel sipariş projeye de açığız. Havalimanında güvenlik, yolcu tanıma gibi özel konularda da çalışmalarımız var.”

En havalı girişimcilik


Haberin Devamı

HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN BÜYÜMESİ BİZİ DE ETKİLİYOR

Türkiye’de son yıllarda havacılık sektörünün hızla büyüdüğüne dikkat çeken Muslu Oğuz, “Bu alandaki büyüme bizi de olumlu etkiliyor. Böylesine dinamik bir sektörde olduğumuz için sürekli Ar-Ge yatırımı ile büyümeniz gerekiyor. Çünkü hem havayolu şirketlerinin hem de müşterilerin talepleri değişiyor. Bugün Ankara’daki fabrikamızda 100’e yakın çalışanımız var. Yeni yatırımlarla bu sayı artacak. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde yeni projelerle dünya devleri arasına girmeyi hedefliyoruz. Bugün havacılık sektörü gıdadan tekstile birçok farklı alanda yerli markaların büyümesini sağlıyor. Biz de bu markalardan biriyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!