En çok Türkiye’de sattığı Captiva’ya ÖTV destekli motor

Güncelleme Tarihi:

En çok Türkiye’de sattığı Captiva’ya ÖTV destekli motor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2012 00:00

CHEVROLET’in Türkiye pazarında büyük başarı yakalayan SUV modeli Captiva, geçirdiği makyajın ardından sadece Türkiye’ye özel olarak üretilen 2.0 litrelik dizel motor ile satışa sunuldu.

Haberin Devamı

 

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdikleri 7 bin 800 adetlik satışla ile Avrupa’da en çok Captiva satılan ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Chevrolet Türkiye Genel Müdürü Tolga Atmaca, “Başarılı satış rakamlarının artan ÖTV oranlarından etkilenmemesi için, Güney Koreli üretici sadece Türkiye’ye özel olarak Captiva’yı 2.2 litrelik dizel motor yerine 2.0 litrelik versiyonla üretiyor” diye konuştu. 2006 yılı sonundan bu yana yaklaşık 20 bin adet Captiva satışı gerçekleş-tirdiklerini anlatan Atmaca, “Türkiye’ye özel olarak üretilen motor için, sıraya girmek zorunda kaldık. Aracın geç gelmesi satış hedefimizde 500 adetlik kayba neden oldu” dedi.

Türkiye’de 85 bin 650 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulan yeni Captiva’da 2.0 litre 163 beygir üreten dizel motor görev yapıyor.

24 bin hedefi

Haberin Devamı

Tolga Atmaca, yeni Captiva dışında bu yıl içinde Malibu, yeni Spark ve 1.4 litre turbo benzinli Cruze’ye satışa sunacaklarını belirterek, “Avrupa’da sırasıyla Almanya, Fransa ve İspanya’dan sonra toplamda en çok Chevrolet satılan 4’üncü ülke olacağız” dedi. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de toplam 23 bin 500 araç sattıklarını kaydeden Atmaca, “Bu yıl toplam pazarın yüzde 10 daralma beklentisine rağmen 24 bin adetin üzerinde satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!