Emlakbank'tan rekor konut satışı

Güncelleme Tarihi:

Emlakbanktan rekor konut satışı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Emlak Bankası, 1 Eylül'de başlattığı memur maaşına endeksli konut kampanyasıyla toplam 4 bin 600 kişiyi ev sahibi yaptı. Böylece Emlakbank'ın bu kampanya kapsamında satışa çıkardığı 5 bin 661 konutun büyük bölümü tükendi. Emlakbank ayrıca bu kampanyada 515 adet de işyerini de satışa sundu. Gebze-Mutlukent, İstanbul-Bizimkent, Ankara-Elvankent, Ankara-Bilkent, İstanbul-Sinanoba ve İzmir-Gaziemir projelerinde sunulan konutların tümü satıldı. Taksitlerin memur maaşına endeksli olduğu projelerde 5-10 yıl vadeli satış seçenekleri tercih edilirken, belirli bölümü peşin ödendikten sonra sıfır faizli vade yapılan porjelerde ise talep 24 ay vade üzerinde yoğunlaştı. Bu kampanya ile ilk kez taksit ödemelerini memur mamaş artışına endeksleyen banka peşin alımlarda konutlar için yüzde 20, işyerleri için yüzde 10 indirim uygularken, Bahçeşehir projesindeki indirim oranını da yüzde 17 olarak belirledi. 10 yıla kadar vadeyle satış yapılan kampanyanın koşulları ise şöyle:

İstanbul Sinanoba, Mimaroba, Gebze-Mutlukent, Antakya ve Çerkezköy projelerindeki konutlar memur maaş katsayısına endeksli taksitlerle satılıyor.

İstanbul-Ataşehir, Bahçeşehir, Ankara-Bilkent, Ümitkent ve İzmir-Mavişehir projelerinde bedelin yüzde 25'i peşin ödendiğinde kalan tutar sıfır faizle 6 ayda, yüzde 50'si peşin ödendiğinde sıfır faizle 18 ayda, yüzde 75'i peşin ödendiğinde sıfır faizle 24 ay taksitlendiriliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!