Emlakbank'ta zararı kâr göstermişler

Güncelleme Tarihi:

Emlakbankta zararı kâr göstermişler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Refaiddin Şahin, Emlak Bankası'nın geçmiş yönetimlerinin, bilanço oyunları ile 4 trilyon liralık zararı, 7 trilyon lira kâr olarak gösterdiklerinin ortaya çıktığını açıkladı. İncelemenin sürdüğünü belirten Şahin, zarar rakamının büyümesinden endişe duyduğunu belirtti.

EMLAK Bankası'ndan sorumlu Devlet Bakanı Refaiddin Şahin, Banka'nın geçmiş yönetiminin ‘bilanço oyunu’ yaparak, ‘4 trilyon liralık zararı 7 trilyon kâr varmış gibi gösterdiklerini’ açıkladı. Şahin, incelemenin sürdüğünü, zararın daha yüksek çıkmasından endişe duyduğunu açıkladı.

Şahin, son Bakanlar Kurulu toplantısında, Emlak Bankası'nın durumu hakkında bilgi verirken, bakan arkadaşlarını da şok eden açıklamalarda bulundu.

Kamu bankalarına kendi iştiraklerini satabilme yetkisinin verildiği toplantıda Şahin, Emlak Bankası'nın geçmişte iyi yönetilemediğinin ortaya çıktığını belirterek, bilonçoda kâr gösterilmesine karşın, bankanın aslında zararda olduğunu bildirdi.

Bakan Şahin, Hürriyet'in sorularını yanıtlarken şunları söyledi:

‘‘Bankanın elinde 30 bin konut kalmış. Bunları kısa sürede satma olanağımız şuan için gözükmüyor. Bu nedenle Emlak Konut'u özelleştirmeye karar verdik. Bundan böyle Banka asli görevine dönecek. Bankanın bilançosunu da incelemeye aldık. Yaptığımız ilk incelemede bilanço oyunu yaptıklarını gördük. Bankayı 7 trilyon lira kâr yapmış gibi göstermişler. Ama baktık ki aslında 4 trilyon lira zararı var. Şimdi bu insanlar da sağda solda, ne kadar iyi bir yönetici olduklarını söyleyip geziyorlar. Bu mu iyi yönetim?’’

Şahin önümüzdeki günlerde kesin sonucun ortaya çıkacağını da belirterek, ‘‘Dilerim zarar 4 trilyondan fazla değildir’’ dedi. Şahin, araştırma sonuçlanınca, sorumlular hakkında işlem yapılacağını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!