Emlakbank'ın üstü bez afişle kapandı

Güncelleme Tarihi:

Emlakbankın üstü bez afişle kapandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2001 01:52

Atatürk'ün talimatıyla 1926 yılında kurulan Emlakbank, dünden itibaren tarihe karıştı.

Bankacılık işlemleri yapma izni kaldırılan Emlakbank'ın şubeleri, dünden itibaren faaliyetlerini Ziraat Bankası şubesi olarak sürdürmeye başladı. Emlakbank şubelerinin bazılarının tabelaları, bez afişlerle ‘‘Ziraat Bankası’’ olarak değiştirildi.

Ziraat Bankası bünyesinde faaliyetlerini sürdürmeye başlayan Emlakbank'ın şubelerinde Ziraat Bankası ile otomasyon sisteminin farklı olması nedeniyle bazı sorunlar yaşandı. Eski Emlakbank şubeleri, dün sadece eski müşterilerine hizmet verebildi. Dünden itibaren Ziraat Bankası şubeleri olarak görünen eski Emlakbank şubelerine gelen Ziraat Bankası müşterileri ise cari hesap, repo, çek, senet, kredi kartı gibi işlemlerini otomasyon sistemlerinin farklılığı yüzünden yaptıramadı.

Emlakbank şubeleri ile Ziraat Bankası şubeleri arasındaki işlemler, diğer bankalarla olduğu gibi, EFT aracılığı ile yapılıyor. Emlakbank şubeleri, konum olarak kendisine en yakın Ziraat Bankası Şubesi ile birleştirildi.

Ziraat Bankası'ndan kalabalık bir heyet, dün bankanın Maslak'taki Genel Müdürlüğü'ne giderek, devre ilişkin çalışma yaptı. Ziraat Bankası'na geçmesine karşın Emlakbank'ın Genel Müdürlük binası da dahil İstanbul'daki şubelerinin tabelaları henüz değişmedi. 6 Temmuz Cuma günü ölçüleri alınan tabelaların önümüzdeki haftalarda takılması bekleniyor. Bazı şubelerin tabelaları ise bez afişle ‘‘Ziraat Bankası’’ olarak değiştirildi.

Emlakbank şubeleri de, bankanın aktif ve pasiflerinin Ziraat Bankası'na devri işlemleri için hafta sonunda çalışarak, mizan çıkardılar. Emlakbank'ın bankacılık yapma ve mevduat kabul etme izni, geçtiğimiz Cuma akşamı mesai saati bitiminde sona ermişti.

Emlakbank'ın tasfiyesi, kamu bankalarının yeniden yapılandırılması, görev zararları ile bazı fonların tasfiyesini öngören kanun çerçevesinde, devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilecek. Banka'nın tasfiyesi, banka genel kurulunca belirlenecek üç kişilik Tasfiye Kurulu tarafından, genel hükümlere göre yürütülecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!