Emlakbank, artık konut yapamayacak

Güncelleme Tarihi:

Emlakbank, artık konut yapamayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu kamu bankalarına kendi iştiraklerini satabilme yetkisi vererek, bu bankalarının özelleştirilmesinde önemli adım attı. Kurul, Emlak Bankası'nı konut işinden tamamen çekti. Başbakan Mesut Yılmaz'ın önerisi ile Başbakanlık yeni bina inşaatının durdurulmasına, Expo 97 fuarına da katılınmamasına karar verildi. Alınan iki kararla 20 milyon dolarlık tasarruf sağlandı.

Yılmaz, başkanlığında yapılan ve geceyarısı biten Bakanlar Kurulu toplantısında, Emlak Bankası'nın durumu geniş olarak ele alındı ve bankanın konut sektöründen tamamen çekilmesi kararı çıktı. Halen elinde bitmiş ancak satılamayan 30 bin konutu bulunan bankanın iştiraki olan Emlak İnşaat'ın hemen özelleştirilmesi benimsenen kurulda, konut işinin bundan sonra sadece Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılması uygun görüldü. Toplantıda Emlak Bankası tarafından ihale edilen Lodumlu konutlarının durdurulması kararlaştırılırken, bu ihale Teftiş Kurulu'na sevk edildi. Görüşmelerde, Maliye Bakanı Zekeriya Temizel, Lodumlu konutlarının arazisinin Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu, bu kurumun arsayı devretmediğini ve devretmeyi de düşünmediğini bildirdi.

DÖVİZZEDELERE MÜJDE

Bakanlar Kurulu'nun bir diğer önemli konusu da döviz ve bankazedelerle ilgiliydi. Kurul, dövizzedelerin faiz yükünün azaltılması için Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ile Emlak Bankasının bağlı olduğu Devlet Bakanlığının ortak çalışma yapıp, önümüzdeki hafta yapılacak kurul toplantısına sunulmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!