Emekliye akıllı kart

Güncelleme Tarihi:

Emekliye akıllı kart
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Emekli Sandığı, sağlık karnelerinin yerini alacak olan ve vatandaşa çok daha çağdaş bir sağlık hizmeti verilmesini öngören Smart Kart (Akıllı Kart) uygulamasını yakında hayata geçiriyor. Emekli Sandığı Genel Müdürü Naci Yatbaz'ın verdiği bilgiye göre, önce emeklilerin daha sonra da diğer kurumlarla bağlantılı olarak çalışanların sağlık hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi amacıyla uygulamaya konulan ‘‘Sağlık Projesi’’nde büyük ilerleme sağlandı.

Projenin ilk iki aşamasında emeklilere ilişkin bir bilgi kütüğü oluşturuldu. Üçüncü etabı oluşturan ilaç ve reçete işlemlerinin on-line yürütülmesi çerçevesinde şu ana kadar 73 ilde 6 bin 53 eczane ile on-line bağlantı kuruldu. Projenin dördüncü aşamasını oluşturan hastaneler ve görüntü merkezleri ile on-line bağlantı kurulması işlemi de Ankara'daki bir özel ve bir üniversite hastanesi ile start aldı.

Sağlık Projesi'nin son aşamasında ise sağlık karnelerinin yerini akıllı kartlar alacak. Hak sahiplerinin elinde bulunan sağlık karnelerinin yerine akıllı kart verilmeye başlanacak. Bu işlem de karne süresi dolan ya da karnesini kaybeden vatandaşlardan başlanarak, 1999 sonlarına doğru start alacak. Ön yüzünde kişinin adı ve soyadı bulunan sağlık kartında 600 sayfalık bilginin yüklenebileceği bir de cip olacak. Burada, kart sahibinin kişisel bilgileri, tam teşekküllü hastanelerden alınan raporlar, kullanılmakta olan ilaçlar, ameliyatlar, yapılan tahliller ve referans sonuçları, alerjiler, kan bilgisi, optik bilgisi, diş bilgileri, diyaliz hastaların rapor ve tahlilleri, hastane bazında dosya takibi ile ortez, protez bilgileri bulunacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!