Emeklilik Schumacher’e yaradı, 7 milyon Euro’yu garantiledi

Güncelleme Tarihi:

Emeklilik Schumacher’e yaradı, 7 milyon Euro’yu garantiledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 00:00

Formula 1’in efsanevi pilotu Michael Schumacher, Ferrari piloto Felipe Massa’nın geçirdiği kazanın ardından pistlere 7 yarışta 7 milyon Euro kazanmayı garantileyerek dönüyor. Schumacher, emeklilik sonrası 7 milyon Euro’luk dönüşle 1 milyar Euro’luk servetini daha da artıracak.

OLİMPİYATLARDAN sonra dünyanın en çok izlenen spor organizasyonu Formula 1’in efsanevi pilotu Michael Schumacher, pistlere geri dönüyor. Ferrari pilotu Felipe Massa’nın geçirdiği kazanın ardından Brezilyalı pilota devrettiği koltuğu geri almaya hazırlanan 40 yaşındaki Schumacher, böylece emekliliğinin ardından kazandığı servetine küçük bir servet daha ekleyecek. 2009 sezonunda geriye kalan 7 yarış boyunca Ferrari adına yarışacak olan Schumacher, yarış başına 1 milyon Euro kazanacak. Ayrıca kazandığı her yarış başına 1 milyon Euro’luk prim alacak. Schumacher böylece sadece yarış koltuğunda otursa bile 7 milyon Euro kazanacak. Yedi kez dünya şampiyonu olan pilot, tüm yarışları kazandığı taktirde 1 milyar Euro civarındaki servetine 14 milyon Euro eklemiş olacak.

15 milyon Euro kazandı

Pilotluktan emekli olduğu 2006 yılından bu yana Scuderia Ferrari F1 takımının danışmanlığını yürüten Michael Schumacher, bu görevinden de sezon başına 5 milyon Euro kazanıyor. Yani yarışmadığı 2007, 2008 ve 2009 sezonunda danışmanlık görevini üstlenen Schumacher, buradan kazandığı 15 milyon Euro’yu da şimdiden servetine ekledi. Schumacher ayrıca, bu sezon sonunda bitecek danışmanlık kontratını da uzatma kararı aldı.

Bilet satışlarını arttırdı

Schumacher’in yeniden pistlere döneceğini açıklanmasının ardından, Valencia’da koşulacak yarışın organizatörleri, bilet satışlarında da ciddi oranda artış gözlediklerini söyledi. İlk hafta bilet satışlarının 6 bin 500 adet olduğunu belirten yetkililer, Schumacher’in Valencia’da yarışacağı haberleri üzerine, kısa bir süre içinde 10 bin biletin daha satıldığını ifade etti.

Rakipler izin vermeyince testleri eski modelle yaptı

VALENCİA’da Ferrari’nin pilot koltuğuna oturacak olan Michael Schumacher, Ferrari’nin 2007 yılında kullandığı F1 aracı ile testlerini sürdürüyor. Formula 1’den emekli olduktan sonra motosiklet yarışlarına katılan ve geçirdiği kazanın ardından boynunda bir sorun yaşadığını söyleyen pilot, boyun ağrılarının az da olsa devam ettiğini ancak yarış dönemine kadar iyileşeceğini ifade etti. Antrenmanlara başladığı günden bu yana 3 kilo veren ünlü pilot, 23 Ağustos’ta düzenlenecek olan Valencia Grand Prix’sinde yarışacak.

Önünde engel yok

ULUSLARARASI Otomobil Federasyonu’nun (FIA) koyduğu süper lisans kurallarına göre, yarışabilmek için 3 yılda en az 15 yarışa katılmak zorunlu olsa da Alman pilot en son 2006 yılındada 18 yarışa katıldığı için bu konuda önünde herhangi bir engel bulunmuyor. Ancak Michael Schumacher’in yeni sezonda kullanılan otomobille test yapma yasağı bulunuyor. Efsane pilotun yeni otomobille test yapabilmesi için diğer takımlarla görüşüldüğü ancak rakiplerden hiçbirinin bu duruma onay vermediği belirtiliyor. Michael Schumacher yarışacağı aracın direksiyonuna 21 Ağustos’tarihinde geçebilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!