Emeklilik planını ‘piyango kazanmaya’ göre yapanlar var

Güncelleme Tarihi:

Emeklilik planını ‘piyango kazanmaya’ göre yapanlar var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2010 00:00

AVIVA tarafından 26 ülkede yaptırılan “Tasarruf ve Yatırım Alışkanlıkları Araştırması” sonuçlarına göre, Türk tüketiciler emeklilik için yeterli refahı biriktirmenin en pratik yollarını her ay düzenli para biriktirmek (yüzde 27), gayrimenkule yatırım yapmak (yüzde 21) ve piyango kazanmak (yüzde 16) olarak görüyor.

Haberin Devamı

AvivaSA CEO’su Meral Eredenk tarafından açıklanan bazı sonuçlar şöyle: “Bireysel kredi kullanımı, Avrupalı tüketiciler arasında Türkler’e oranla çok daha yüksek. Türklerin yüzde 34’ü kredi kartı/banka kartı/mağaza kartı, yüzde 22’si arkadaşlardan, akrabalardan, yüzde 10’u bireysel kredi ile borçlanıyor. Beklenmedik bir kazanç elde ederse Türkler’in ilk üç eylemi yeni bir ev almak, Avrupalı tüketicilerin eylemi ise evi geliştirmek. Türk tüketiciler en fazla global ekonomik kriz, terör” ve savaş”tan endişe ederken, Avrupalı tüketici in en büyük endişesi iş güvenliği ve sağlık oldu.”

Kumbaracı gençler ödülünü aldı

AVIVASA’nın toplumda tasarruf ve geleceğe yatırım bilinci oluşturmak amacıyla 28 üniversitenin öğrencileri arasında düzenlediği “Kumbara Tasarım Yarışması”nda ödüller dağıtıldı. Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Begüm Cana Özgür birinci oldu. Birincilik ödülü alan kumbara çoğaltılarak 100 bin öğrenciye dağıtılacak. 1 yıl içinde 100 bin, 5 yıl içinde 1 milyon adet kumbara dağıtılması hedefleniyor.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!