Emekli bayram ikramiyeleri ve maaşları ne zaman ödenecek?

Güncelleme Tarihi:

Emekli bayram ikramiyeleri ve maaşları ne zaman ödenecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2019 10:57

Resmi olarak 9 gün tatil ilan edilen Ramazan Bayramı öncesinde en çok merak edilen konulardan biri de emekli bayram ikramiyeleri ve maaşları oldu. 2018 nisan ayında alınan kararla 12 milyon 500 bin emekli, dul ve yetimlere 1.000 lira bayram ikramiyesi ödenecek. Peki, Emekli bayram ikramiyeleri ve maaşları ne zaman ödenecek?

Haberin Devamı

Ramazan ayının ilerlemesi ile, hükümet tarafından dini bayramlarda yılda iki kez olmak üzere emeklilere ödenecek olan bayram ikramiyeleri vatandaşların gündeminde yer almaya başladı. Geçtiğimiz yıl ilk kez hesaplara yatırılan emekliye bayram ikramiyesi, bu yıl ikinci uygulaması ile emekli, dul ve yetimlerin hesaplarına yatırılacak. Peki, emekliye bayram ikramiyesi bu yıl ne zaman hesaplara yatırılır? İşte, emekli ikramiyeleri ile ilgili bazı bilgiler.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

2018 nisan ayında alınan kararla 12 milyon 500 bin emekli, dul ve yetimlere 1.000 lira bayram ikramiyesi ödenecek. Bu yılki bayram ikramiyelerinin mayıs ayının sonuna doğru ödenmesi bekleniyor. Çünkü Ramazan Bayramı 4-6 Haziran tarihlerine denk geliyor. 1-2 Haziran'ın hafta sonu, arefe gününün ise 3 Haziran olması dolayısıyla ödemelerin bu tarihte yapılması öngörülüyor. Ödemelerin yapılacağı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bu yılın ikramiyesinden faydalanabilecek.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞLARI DA BAYRAMDAN ÖNCE ÖDENECEK

Emekli maaşları bayramdan önce ödenecek. Maaşını 1-5 Haziran'da alan memur emeklisine 31 Mayıs'a kadar ödeme yapılması bekleniyor. Ancak SSK ve Bağkur emeklisi, maaşını emeklilik kartındaki numarasına göre 17-28 Mayıs arasında çekecek. Dolayısıyla SSK ve Bağkur emeklisi bayrama maaşını çekmiş olarak girecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!