Emek İşhanının satışına onay

Güncelleme Tarihi:

Emek İşhanının satışına onay
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2006 09:48

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), özelleştirme kapsam ve programında bulunan Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü mülkiyetindeki Kızılay Emek İşhanının, Talip Kahraman İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret'e satışını onayladı.

ÖYK'nın söz konusu kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Karar uyarınca İşhanının, özelleştirilmesi amacıyla açılan ihalede, 55 milyon 500 bin dolar bedelle en yüksek teklifi veren Talip Kahraman İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye İhale Şartları Belgesi çerçevesinde satılması kararlaştırdı.

Talip Kahraman İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sözleşme imzalamaktan veya İhale Şartları Belgesindeki yükümlülükleri yerine getirmekten imtina etmesi halinde İdareye vermiş olduğu geçici teminatı irat kaydedilecek.
Bu karar çerçevesinde satış sözleşmesi imzalanması ve karar gereklerinin yerine getirilmesi hususlarında İdare yetkili olacak.

Bu arada ÖYK, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'ne ait Bursa İli Osmangazi İlçesi Çekirge Mahallesindeki taşınmazın, daha önce özelleştirme kapsam ve programına alınan Çelik Palas Bursa Oteli ile birlikte “satış” yöntemiyle 4 Temmuz 2006 tarihine kadar özelleştirilmek üzere özelleştirme kapsam ve programına alınmasını kararlaştırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!