Elvan global listede 12 basamak yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Elvan global listede 12 basamak  yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2014 01:24

Dünyanın en büyük şekerleme firmalarını sıralayan Candy Industry Global Top 100 listesine 2012’de 93 sıradan giren Elvan, geçen yıl 12 basamak çıkarak 81'inciliğe yükseldi.

Haberin Devamı

Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, son yıllarda yaptıkları satın alma ve büyük yatırımlara 2014 yılında da devam edeceklerini kaydetti.

İstanbul, Eskişehir ve Manisa’daki tesislerinde üretim yaptıklarını ve buralarda ilave ve yenileme yatırımları yapacaklarını anlatan Kadiroğlu, Balıkesir OSB’de aldıkları arsaya da yatırımı gündeme aldıklarını kaydetti. Ayrıca Mısır'daki yatırımın da da bu yıl üretime başlayacağını kaydeden Kadiroğlu, "Söz konusu yatırımlarla toplamdaki üretim kapasitesini yüzde 50 oranında artırıp ilave 1000 kişiye istihdam sağlayacağız. Böylelikle toplam istihdam 2 bin 500 kişiyi bulacak. 2014’te 38 milyon euro bütçeli yatırımlarla günlük üretim kapasitesi 600 tona çıkacak" dedi.

130 ÜLKEYE İHRACAT

Kadiroğlu, son dönemde etkisini hissettiren siyasi dalgalanmaya rağmen büyümeye devam ettiklerini kaydederek, "Biz genel davranış biçimi olarak piyasa iyi olduğunda haddinden fazla açılmadık, kötü olduğunda ise karamsarlığa kapılıp içe kapanmadık. Genel ekonomi iyi olduğunda işlerin bir süre sonra kötüye gideceği temkinini, kriz anlarında ise ilerleyen süreçte durumun düzeleceği iyimserliğini daima koruduk. Bu yaklaşım, ailemizde ve şirketimizde Duygusal İstikrarı sağladı. Bu sayede sanal büyümeden korunup öz sermayeyi güçlendirdirdik. Bunun ödülünü de özellikle kriz dönemlerinde aldık. Kriz anlarında yüzde 35’lere varan oranda büyüme kaydettik. 62 yıldır sadece öz kaynak kullanarak şu anda 130 ülkeye ihracat yapabilecek bir yapıya ulaştık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Elvan Grubu markalarından Cici de geçen yıl Türkiye’nin en hızlı büyüyen 3. firması ödülünü almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!