Elon Musk'tan verimli çalışma tüyoları

Güncelleme Tarihi:

Elon Musktan verimli çalışma tüyoları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2018 10:25

Son dönemlerin efsane girişimcisi Elon Musk sadece işleri değil çalışma prensipleriyle de adından söz ettiriyor. İşte Musk'tan verimli çalışma tüyoları...

Haberin Devamı

Tesla Otomotiv ve SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk, son zamanların en çok konuşulan iş adamlarından ve girişimcilerinden biri. Geleceğe, bilime ve teknolojiye yaptığı yatırımlarla ufuk açıcı işlere imza atan Musk, yeni ve genç girişimciler için de bir rol model oluyor. Peki Musk'u bu başarıya taşıyan tüyolar neler?

Toplantıları Yerinde Yapın

Elon Musk'un çalışanlarına verimli çalışma konusunda verdiği tavsiyelerin başında toplantılarla ilgili tüyolar yer alıyor. İş hayatının vazgeçilmezi olan toplantılar, gereksiz ve uzun yapıldığı zaman verimli olamıyor. Hatta sağladığı verimi de çöpe atıyor. Musk, çalışanların sadece zorunlu ve gerekli olduğu durumlarda toplantı yapması gerektiğini söylüyor. Sık sık toplantı yapmak yerine belirli aralıklarla kısa süreli görüşmeler çok daha etkili olacaktır.

Haberin Devamı

İşiniz Kalmadıysa Ayrılın

İş toplantısında ya da ofiste günlük görevlerinizi yerine getirdiyseniz artık işle meşgul olmayın. Yeni güne hazırlık da yapmanıza gerek yok. İşten çıkın ve evinizin yolunu tutun. Sizi işin günlük stresinden arındıran aktivitelere yönelin. Böylece bir sonraki güne daha enerjik başlarsınız ve veriminizi üst düzeye çıkaracak gücü kendinizde bulursunuz.

Not Alırken Kısaltmayın

Musk'a göre verim detaylarda gizli. İşlerle ilgili notlar alırken daha sonra hatırlamayacağınız ya da hatırlamak için zaman harcayacağınız kısaltmalardan kaçının. O an için kolay gelebilir ya da zamandan kazandığınızı düşünebilirsiniz ama durum hiç de öyle değil. Elon Musk, notların her zaman düzenli ve tam olarak alınmasını öneriyor.

İletişimi Hızlandırın

İş ortamında patronlarınız ve iş arkadaşlarınızla koordineli bir şekilde çalışın. Bunun için olabildiğinde hızlı bir iletişim ağı kurun. Emir ve komuta zinciri gibi resmi süreçlere gerek kalmadan, sorunu o an çözmek için bir an önce harekete geçin.

Hoşgörülü ve Özverili Olun

Elon Musk'a göre karakteriniz verimli çalışmayı direkt olarak etkiliyor. Yeri geldiğinde fedakarlıklarda bulunabilmeli ve iş arkadaşlarınıza karşı hoşgörülü davranmayı bilmelisiniz. Sağduyulu bir şekilde masanızın başına oturun ve işlerinizi yaparken çevrenizle de bağlantılı olun.

Haberin Devamı

Planlı Hareket

İş yaşamında ve sosyal yaşamda planlı hareket ederek oto disiplininizi sağlayın. Panik halinde değil programlı bir şekilde çalışın.

BAKMADAN GEÇME!