Elon Musk’ın uyduları Türkiye yolunda

Güncelleme Tarihi:

Elon Musk’ın uyduları Türkiye yolunda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2023 07:00

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın uydu ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX tarafından uydu üzerinden internet hizmeti sağlayan Starlink uyduları Türkiye’de hizmet vermek üzere resmi başvurusunu gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili son gelişmeleri sosyal medya hesabından paylaşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Starlink’in Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) resmi başvurusuna ilişkin, “Alçak yörünge uydu hizmeti sunan Starlink, ülkemizde de faaliyette bulunmak istediklerine dair taleplerini iletmişlerdi. Bu taleplerine istinaden, bugün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuzda SpaceX yetkilileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantı neticesinde; 25 Eylül 2023 Pazartesi günü uydu hizmetleriyle ilgili paydaşlarımız başta olmak üzere tüm haberleşme sektörümüz ve kamuoyu görüşlerini alacağız” ifadelerini kullandı.

Elon Musk’ın uyduları Türkiye yolunda
Ömer Fatih Sayan

Haberin Devamı

STARLINK NEDİR

Elon Musk, geçtiğimiz gün New York’taki Türkevi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede Starlink uyduları için Türkiye ile işbirliği yapmak istediğini dile getirmişti. Starlink, SpaceX tarafından uzak lokasyonlara düşük maliyetli internet sağlamak amacıyla geliştirilen bir uydu ağı olarak çalışmalar yürütüyor. Şirket alçak yörüngüye uydular göndererek kablosuz internet hizmeti sağlıyor. Şirketin şu ana kadar yaklaşık 5 bin adet Starlink uydusunu yörüngeye gönderdiği biliniyor. SpaceX’in hedefi ise ile etapta 12 bin adet uzun vadede 42 bin adet uyduyu yörüngeye göndererek geniş bir uydun internet ağına sahip olmak. Öte yandan mevcut Starlink abone sayısı  Mayıs 2023 itibarıyla 1.5 milyon kişiye ulaştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!