Elon Musk’ın satış iddiası Bitcoin’e darbe vurdu

Güncelleme Tarihi:

Elon Musk’ın satış iddiası Bitcoin’e darbe vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2023 07:00

Kripto para piyasası, birkaç gündür sert hareketlerle sarsıntı geçiriyor. Bitcoin perşembe akşamı keskin bir şekilde düştü ve yüzde 9’a kadar gerileyerek 26 bin doların biraz üzerinde işlem gördü.

Haberin Devamı

Bitcoin’deki düşüş, The Wall Street Journal’ın Elon Musk tarafından yönetilen SpaceX’in 2022 ve 2021’de Bitcoin varlıklarının değerini toplam 373 milyon dolar olarak kaydettiğini, uzay yolculuğu şirketinin bu coinleri sattığını öne süren haberinin hemen ardından geldi.

FAİZLERİN YÜKSELMESİ DE ETKİLİ OLDU

Yurtdışında kripto para uzmanlarının yorumlarına göre bu spekülasyon Bitcoin’e tarihi darbe vurdu. Ancak Bitcoin’deki düşüşün tek sorumlusu Elon Musk olarak görülmemesi gerektiği belirtiliyor. Uzmanlar, diğer nedenleri şöyle sıralıyor: “Fed tutanakları sonrası ABD tahvil faizlerindeki yükselişin ivme kazanması, piyasalarda risk iştahındaki zayıflama, Çin’in en büyük emlak şirketi olan Evergrande’in iflas başvurusunda bulunması...”

Kısa dönemli çıkış trendinin sert düşüşle kırılması sonrası yeni destek arayışı başlamış görülüyor. İlk destek 24.820 seviyesinde bulunurken sonraki destek noktası 21.500 seviyelerinde. Olası tepki çıkışlarının güç kazanması için 28.400 seviyesinin geçilmesi gerekecek. Sonraki direnç ise 31.800 seviyesinde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!