Elektronikte daralma yüzde 15’i geçmez, mağaza planlarımız değişmez

Güncelleme Tarihi:

Elektronikte daralma yüzde 15’i geçmez, mağaza planlarımız değişmez
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2008 00:00

Türkiye’de elektronik mağazacılık sektöründe küresel krize ve yüzde 15’e varan daralmaya karşın mağaza yatırımları devam ediyor.

Türkiye’de şu ana kadar 9 mağaza açan Darty de, yeni mağazalar açarken yılda beş mağaza açma hedefini sürdürüyor. Altı aylık değerlendirme toplantısında konuşan Darty Türkiye mağazaları CEO’su ve Kesa Türkiye ortağı Nedim Esgin, ekonomik kriz nedeniyle sektörde daralma görüldüğünü belirterek, "Ancak bu daralma yüzde 10-15’i geçmez. Buna karşın sektörde mağaza yatırımları devam ediyor. Darty olarak bizim de mağaza yatırımlarımız sürüyor. Şu ana kadar Türkiye’de 9 mağaza açtık. Yıl sonunda Ankara ve İstanbul Eyüp’de açacağımız mağazalarlarla bu sayıyı 11’e çıkartıyoruz" dedi.

Günde 20 bin ziyaretçi

Türkiye’de kriz nedeniyle daralmakta olan perakende sektöründe sıkı bir rekabet yaşandığını kaydeden Esgin, "Güzel olan tarafı, Türkiye’de hem yabancı ortaklı şirketler, hem de yerli firmalar yatırımlarına devam ediyor ve yeni mağazalar açıyorlar. Darty olarak her yıl hedeflediğimiz beş yeni mağaza açma planını devam ettiriyoruz. Günde ortalama 20 bini aşan ziyaretçi sayımız var. Açtığımız mağaza başına da 2.5-3.5 milyon Euro arasında yatırım yapıyoruz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!