Elektronik ticaret 200 milyar dolara koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Elektronik ticaret 200 milyar dolara koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük ticari araştırma kuruluşlarından Forrester, birkaç yıl içinde dünyada elektronik ticaret hacminin 200 milyar dolara ulaşacağını açıkladı. Forrester, sadece ABD'de sanal ticaret hacminin bu yılın sonunda 20.2 milyar dolar olarak gerçekleşeceğini bildirdi.

Son yıllarda çok büyük hızla artan sanal ticaretin boyutları, ABD'de 1999 yılı sonunda 20.2 milyar doları bulacak. Dünyada ise birkazç yıl içinde elektronik ticaret hacminin 200 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

ABD'de ticari araştırmalar konusunda çalışan Forrester Araştırma Şirketi tarafından yapılan açıklamada, bu yılın sonuna kadar 17 milyon Amerikan ailesinin Internet'ten alışveriş yapmış olacağını ve bu rakamın, 2004 yılında 49 milyon aileye çıkacağını hesaplıyorlar. 2004 yılında 49 milyon ailenin, Internet'teki alışverişe 184 milyar dolar harcayacağı ileri sürülüyor.

Internet'ten alışveriş yapanların, genellikle organize ve çok yönlü hizmet sunan sitelere rağbet etkileri, satışlarında servis ve tüketici hakları konusunda hassas davranan firmaların, başarılı oldukları kaydediliyor.

ORTALAMA HARCAMA

1999'da Internet'ten alışveriş yapanların harcadıkları ortalama rakamın 1,167 dolar olduğuna işaret eden araştırmacılar, bu ortalama rakamın, 2004 yılında 3,738 dolara çıkacağını hesaplıyorlar.

Yıl sonuna doğru ABD'deki Internet üzerinden satışlarında, Amazon.com şirketi ile oyuncak firmaları ve bilgisayar konusunda çalışan firmaların büyük satışlara ulaşacakları ifade ediliyor.

ABD'de internet kullananların yüzde 60'ı, online olarak daha ucuz alışveriş edeceklerine inanırlarken, yüzde 40 Internet kullanıcısının, aradıklarını Internet'te zor bulacaklarını düşündükleri belirtiliyor.

ABD'de Internet üzerinden satışlarının, genellikle bayram zamanlarında patladığı bildiriliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!