‘Elektrikte tüketim rekoru kırıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Elektrikte tüketim rekoru kırıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2023 07:00

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Cenk Gezegin, sıcak havaların etkisiyle 20-22 Temmuz tarihlerinde Türkiye’de son yılların elektrik tüketim rekorunun kırıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Gezegin, “21 Temmuz’da saat 15.00’te 53 bin 583.08 MWh ile aylık ve yıllık en yüksek elektrik talebi oldu. Ayrıca 1 milyon 106 bin 448 MWh ile de günlük tüketim rekoru kırıldı. Soğutma ihtiyacı arttıkça elektrik tüketimi de artıyor. Sıcak havalarda 12.00-16.00 saatleri arasında elektrik tüketimi yüksek olduğundan bu saatlerde mümkün olduğunca elektronik cihazların az kullanılması, elektrik tasarrufu sağlayacaktır” dedi.

‘Elektrikte tüketim rekoru kırıldı
Dr. Cenk Gezegin

YÜKLENMEYE BAĞLI KESİNTİLER ÖNLENEBİLİR

Elektrik tüketimi konusunda tavsiyelerde bulunan Gezegin, tüketicilere şu önerilerde bulundu: “Sıcak havalarda elektrik tüketiminin yüksek olduğu, 12.00-16.00 saatleri arasında elektrik tüketimi çok olan; ütü, fırın, elektrikli süpürge, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli ocak gibi cihazları gerek olmadıkça kullanmayarak elektrik şebekesinin aşırı yüklenmemesini sağlayabilirler. Derin dondurucu bölmesinden çıkartılan bir ürünün buzunun çözülmesi için dolap bölümünde bekletilmesi de enerji tasarrufu sağlamaktadır. Böylece sorumluluk bilinci ile hareket ederek, elektrik şebekesinde aşırı yüklenmelerden kaynaklı ortaya çıkabilecek arıza veya kesintilerin önlenmesine katkıda bulunabilirler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!