Elektrikli araç devi son çeyrekte geliyor

Güncelleme Tarihi:

Elektrikli araç devi son çeyrekte geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2023 07:00

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD (Build Your Dreams), yılın son çeyreğinde Türkiye’de satışlara başlayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

ALJ Türkiye distribütörlüğünde pazara giriş yapacak olan BYD’nin Türkiye yapılanmasının başına ise otomotiv dünyasının deneyimli isimlerinden İsmail Ergun getirildi. Toyota Türkiye’de Pazarlama, Satış, Satış Sonrası ve Bayi Yönetimi gibi alanlarda üst düzey yöneticilik yapan İsmail Ergun, son olarak Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.’de Chief Operations Officer (COO) görevini sürdürmekteydi.

Çin’in en büyük elektrikli araç üreticisi olan şirket aynı zamanda ülkenin en büyük ikinci batarya üreticisi olarak dikkat çekiyor. Özellikle Asya pazarlarında önemli bir satış adedi bulunan BYD’nin 2023 yılından itibaren Avrupa pazarlarında daha çok odaklandığı biliniyor. Marka şu anda Avrupa’da Atto 3, Han, Dolphin, Tang ve Sea gibi otomobil modellerinin satışını gerçekleştiriyor. Bu arada şirket 2025 yılına kadar Avrupa’da bir elektrikli araç fabrikası kurmayı da planlıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!