Ekspo Faktoring'den 50 milyon TL'lik tahvil ihracı

Güncelleme Tarihi:

Ekspo Faktoringden 50 milyon TLlik tahvil ihracı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 14:15

Amerikan Emtia Finans Kurumu’nun (The Commodity Credit Corporation) İhracat Kredi Garanti Programına (GSM102) dünya çapında Bankalar dışında dâhil olan ilk finans kurumu olan Ekspo Faktoring, Ak Yatırım A.Ş. ile ortak hareket ederek 50 milyon TL’lık ikinci tahvil ihracını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

İhracın 30.300.000 TL’lık kısmı kurumsal yatırımcılar tarafından, 19.700.000 TL’lık kısmı ise bireysel yatırımcılar tarafından alındı.

Ekspo Faktoring, 2012 yılı için hedeflediği büyümeyi gerçekleştirmek amacıyla yıl başında şirketin ödenmiş sermayesini 50 milyon TL’na, öz varlığını ise 73,5 milyon TL’na çıkardı. Ekspo, 73,5 milyon TL’lık öz varlığının yanı sıra bu ikinci tahvil ihracı ile sağladığı
50 milyon TL’nı da geniş müşteri portföyü içindeki sanayicilerin ihracat ve ithalat finansmanındaki ihtiyaçlarını karşılamada kullanacak.

Kuruluşundan bu güne yenilikçi yaklaşımıyla sektörde kendine farklı bir yer edinmiş olan Ekspo, Amerikan Ex- Im Bank garantisi tahtında sağlamış olduğu 15 milyon dolar tutarındaki krediyi ve Kore Ex-Im Bank garantisi tahtında sağlamış olduğu büyük montanlı krediyi,  2011 yılından itibaren Türk ithalatçılarının hizmetine sunmuştur.

Haberin Devamı

İngiliz ihracat kredi ajansı UK Export Finance (eski adıyla ECGD) ve İngiltere’nin önde gelen bankalarıyla Türk firmaları adına yürütülmekte olan  kredi tahsis görüşmeleri de sonlanmak üzeredir.

Ekspo Faktoring tarafından gerçekleştirilen bu finansman modelleri, ihracat ve ithalatçıların rekabet üstünlüklerinin artırılmasına destek sağlamaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!