Ekranlı kulaklık dönemi... Teknoloji devleri kablosuz kulaklıkları bir adım ileriye taşıyor

Güncelleme Tarihi:

Ekranlı kulaklık dönemi... Teknoloji devleri kablosuz kulaklıkları bir adım ileriye taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2023 07:00

Piyasada şu an çok sayıda kablosuz kulaklık modeli var ve bu modellerin hemen hepsi benzer özellikleri sunuyor. Pazarda fark yaratmak isteyen firmalar, rekabeti bir sonraki seviyeye taşımak adına ilginç planlar peşinde. Bunlar arasında en çok ses getiren ise kablosuz kulaklıklara ekran koymak oldu.

Haberin Devamı

Kablosuz kulaklık üreten bir firma olarak fark yaratmak istiyorsunuz. Bunun için büyük rekabet içerisinde tam olarak ne yapabilirsiniz? Bu soruya cevap arayan teknoloji devleri, şarj özellikli haznelerinde birer dokunmatik ekran taşıyan modeller çıkarmaya başladı. Bu konuda ilk büyük adımlardan bir tanesini geçtiğimiz yıl JBL firması attı. CES 2023 kapsamında ise sürece kendi hazırladığı çözüm ile dev bilgisayar üreticisi HP dahil oldu. Bu modellerin kulaklıkları taşıyan ve aynı zamanda şarj eden haznelerinde yer alan bu ekranlar, kullanıcılara birden fazla imkân sunuyor. Bu dokunmatik ekranlardan örneğin kulaklığın ve haznenin kalan batarya seviyesi görülebiliyor. Ekranlarda kulalıkların ayarları da kontrol edilebiliyor.

ÇAĞRILARI GÖSTERİYOR

Haberin Devamı

Bu sayede örneğin farklı bir kaynağa bağlanmak için direkt olarak haznedeki ekran kullanılabiliyor veya bu ekrandan aktif gürültü engelleme açılıp kapatılabiliyor. Ses açıp kapatma gibi özellikleri de üzerinde yer alan ekranlar, birçok işlem için telefonların cepten çıkarılmasına gerek bırakmıyor. Bu ekranlar telefonlara gelen çağrıları görüntüleme, bu çağrıyı kapatma ya da açma göreviyle de kullanılabiliyor. Günümüzde birçok standart kablosuz kulaklığın kontrolü, direkt olarak kulaklık üzerinden “kaydırma” ya da “sıkma” hareketleriyle yerine getiriliyor ve bu çok doğal veya başka bir deyişle etkili bir kullanıcı deneyimi sunmuyor.

İŞİTME CİHAZI

Hazneye ekledikleri ekran ile bunu tamamen ortadan kaldırmayı başaran firmalardan HP, “Voyager Free 60 Plus” adını verdiği kendi çözümünde telefonlara gelen mesaj gibi bildirimleri dahi haznedeki ekrandan gözler önüne seriyor. Bu tarz ufak detaylar üretim maliyetlerini arttıyor olmasına rağmen firmaları yüzlerce alternatifin ve rekabetin önüne taşıyor, bunlar kullanıcıların da fazlasıyla hoşuna gidiyor. Özellikle teknoloji meraklısı kişiler böyle ufak imkânlara çok ilgi gösteriyor. Son dönemde kablosuz kulaklıkları birer işitme cihazı haline getirmeye de başlayan teknoloji devlerinin, alana hazneye entegre ekranlardan sonra getireceği inovasyonu hep birlikte göreceğiz.

Haberin Devamı

Ekranlı kulaklık dönemi... Teknoloji devleri kablosuz kulaklıkları bir adım ileriye taşıyor

 

SAATTEN ÇIKAN MODEL YAKINDA TÜRKİYE’DE

Kablosuz kulaklıklarda son dönemde gördüğüm en ilginç seçenek “Huawei Watch Buds” akıllı saat modeli oldu. Burada “Tamam ama bir akıllı saatin kablosuz kulaklıklar ile ne ilgisi olabilir?” diye sorabilirsiniz. Huawei imzalı bu yeni akıllı saatin en önemli özelliği, kendi gövdesinde bir “kablosuz kulaklık taşıyor” olması. Saatin ekran kısmı yukarıya doğru kalkıyor ve buradan kablosuz kulaklıkları çıkıyor. Saat gövdesine sığması için ince yapıda hazırlanan kulak içi formundaki kulaklıklar, firmanın açıklamasına göre 30 mAh pilleriyle 4 saat gibi yeterli bir kullanım süresi sunuyor. Bu değer, günümüzde birçok kablosuz kulaklık modelinden az ancak ufak yapıdan dolayı daha fazlasını elde etmek mümkün olmuyor. Önümüzdeki dönemde Türkiye’de de satılması beklenen Huawei Watch Buds, firmanın alandaki en yenilikçi çözümlerinden ve ileride çok sayıda başka rakibe kavuşabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!