Ekonomiye büyük katkı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiye büyük katkı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2014 01:04

Koç Holding’in 2013 geliri 66 milyar TL’yi aştı.

Haberin Devamı

2013 yılında 66 milyar TL’yi aşan gelire ulaşan Koç Holding’in kârı 2.7 milyar TL oldu. Koç Holding CEO’su Turgay Durak, “Türkiye’ye en yüksek katkıyı sağlamak için var gücümüzle çalıştık” dedi.

KOÇ Holding, 2013 yılını hem yurt içinde hem yurt dışında gerçekleşen zorluklara karşın başarılı sonuçlarla kapatırken, toplam konsolide satış gelirleri 66.2 milyar TL, ana ortaklık payları net kârı ise 2.7 milyar TL olarak gerçekleşti. Koç Holding’in 2013 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Turgay Durak, 2013 yılında, Mayıs ayının üçüncü haftasındaki FED açıklamaları öncesi ve sonrası olarak bakıldığında, birbirinden farklı iki dönem yaşandığını belirterek, “Faaliyette bulunduğumuz sektörler açısından da bakıldığında hemen her sektörün konjonktürden farklı etkilendiğini gördük. Tüm belirsizliklere ve zorlu piyasa koşullarına karşın Topluluk olarak 2013 yılını yıl başındaki hedeflerimize paralel neticelerle kapatıyoruz” dedi.
Koç Topluluğu olarak Türkiye’nin uzun vadeli büyüme potansiyeline olan inançla ülkeye en yüksek katkıyı sağlamak için çalıştıklarını vurgulayan Durak, “Ülkemiz ve Topluluğumuz için yarattığımız katma değer ve başarılı sonuçlar, 80 bini aşkın çalışanımız ve yöneticilerimiz, birlikte çalışarak milyonlarca tüketicinin hayatına dokunduğumuz 10 bini aşkın bayimiz, güçlü yan sanayi şirketlerimiz ve çalışanlarımızı temsil eden sendikalar ile oluşturduğumuz sinerjinin ve büyük bir aile olduğumuzun en önemli göstergesi” diye konuştu.

İHRACATIN YÜZDE 10’U

Durak, Koç Topluluğu’nun 2013 yılında 15.7 milyar dolar kombine ihracat gerçekleştirerek Türkiye’nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 10’unu gerçekleştirdiğini belirterek, “Ayrıca uluslararası finansal piyasaların Türkiye için güvendiği en önemli adreslerden biriyiz” dedi.

Haberin Devamı

6.4 milyarlık rekor yatırım

2013’te Koç Topluluğu’nun büyüme odaklı büyük çaplı yatırımlarına devam ettiğini vurgulayan Turgay Durak şunları söyledi: “2013’te toplam 6.4 milyar TL rekor kombine yatırım yaptık. Topluluk olarak tarihimizin en büyük organik yatırım döneminden geçiyoruz. 2014 yılı içerisinde tamamlanmasını planladığımız çok önemli yatırımlar var. Bunların başında kuşkusuz Tüpraş’ın 2.7 milyar dolarlık Fuel Oil Dönüşüm projesi geliyor. Ford Otosan’da 2014’ün ilk yarısında Yeni Transit ile yeni hafif ticari araç Courier pazara sunulacak. Tofaş’ın 2015’in son aylarında üretimi planlanan ve 520 milyon dolar yatırım öngörülen yeni otomobil projesi kapsamında çalışmalar, 2014’te hız kaza-nacak”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!