Ekonomi'den kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2001 00:00


Haberin Devamı

Erdemir ve Ram'dan e-pazaryeri

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (Erdemir) ile Koç Topluluğu'nun dış ticaret şirketi Ram, Türkiye ve dış pazarlarda online hizmetler sunmak üzere bir elektronik demir çelik pazaryeri kurulmasına ve işletilmesine yönelik olanakları değerlendirmek üzere anlaştı. Koç Holding Dış Ticaret Grubu Başkanı Hasan Bengü, elektronik demir çelik pazaryeri kurulmasına ilişkin Erdemir ile birlikte kuracakları şirketin başarısından emin olduklarını söyledi.

Aria'ya yoğun ilgi

Türkiye'nin üçüncü GSM 1800 operatörü Aria, 21 Mart'ta satışa başlamasından bu yana büyük ilgi görüyor. Aria'nın piyasaya girmesiyle bayilere büyük yığılmalar olduğu ve Aria Merkez Müşteri Hizmetleri Servisi'nin 24 saatte 25 bin kişinin sorularına yanıt verdiği belirtildi. Tüketicilerin soruları, faturalı hatta sabit ücret alınmaması, 55 dakikalık konuşmadan sonra yapılacak konuşmalara yüzde 55 indirim uygulanması, faturasız hat abonelerine her 55 dakikalık konuşma için 5 dakikalık arama süresi verilmesi, faturalı hat ve faturasız hat arasındaki farklılıklar üzerinde yoğunlaştı.

Aksa temettü dağıtmıyor

Aksa Akrilik'in 21 Mart'ta yapılan genel kurulunda 2000 yılı kárından kár payı dağıtılmaması ve kárın fevkalade ihtiyatlara ayrılmasına karar verildi. Aksa'dan yapılan açıklamada 2000 yılı net kárının 18.8 trilyon lira olduu ve dağıtılabilir kárın 17.9 trilyon lira düzeyinde gerçekleştiği belirtildi. Aksa Akrilik Genel Müdürü Selçuk Ergin, kriz nedeniyle yüzde 50'lere düşürülen kapasitenin, Nisan'da yüzde 70-80'e, Mayıs'ta da yüzde 100'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!