Ekonomide oskar gecesi

Güncelleme Tarihi:

Ekonomide oskar gecesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet Dergi Grubu'na bağlı haftalık Ekonomist dergisi tarafından sekiz yıldır düzenlenen ve iş dünyası tarafından ‘‘ekonominin oskarları’’ olarak adlandırılan ‘‘1998-Ekonomide Yılın Adamları’’ ödül töreni, dün Hürriyet Medya Towers'da yapılan törenle sahiplerini buldu.

Ekonomi, politika ve medya dünyasından çok sayıda ünlü ismin katıldığı, dört dalda ödül verilen törende, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ‘‘Yılın İşadamı’’ ödülünü aldı. Gelirler eski Genel Müdürü Nevzat Saygılıoğlu'nun ‘‘Yılın Bürokratı’’, Arçelik Genel Müdürü Mehmet Ali Berkman'ın ‘‘Yılın Profesyoneli’’ ve Sema Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Sema Küçüksöz'ün de ‘‘Yılın Girişimcisi‘‘ ödüllerini aldığı törene Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin sahibi Aydın Doğan, DSP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zekeriya Temizel, işadamı Sakıp Sabancı, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suna Kıraç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, Doğan Medya Grubu Başkanı Melmet Ali Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Ertuğrul Özkök, Kanal D İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Arzuhan Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, işadamı Ahmet Nazif Zorlu, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Hüsamettin Kavi, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım, İzzet Garih, İsmet Özcan, Vitali Hakko ve daha birçok ünlü isim katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, bu ülkenin geleceğinin daha fazla işgücü yaratacak işadamlarında olduğunu belirtti ve ‘‘Biz bu ödüllere bu nedenle çok önem veriyoruz. Çünkü iş dünyası için iyi bir motivasyon olduğunu düşünüyoruz’’ dedi. Özkök, Ekonomist'in yaptığı anket sonuçları her önüne geldiğinde ‘‘Bu yıl ben de bunları seçerdim’’ demekten kendini alamadığını belirtti.

Ödül alanlar ne dediler?

Bülent Eczacıbaşı:

Ödülünü Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel'in elinden alan Bülent Eczacıbaşı, Ekonomist'in anketine katılan işadamlarını incelediğini, herbiri birbirinden değerli olan işadamlarının bu ödülü kendisine layık görmeleri nedeniyle büyük onur duyduğunu söyledi.

Nevzat Saygılıoğlu:

‘Yılın bürokratı' seçilen Gelirler eski Genel Müdürü Nevzat Saygılıoğlu, ödülünü Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'dan aldı. Saygılıoğlu, bu ödülü, birçok kesim için ‘‘sevimsiz’’ olarak nitelendirilen vergi konusunda vatandaşın karşısına güleryüzlü bir profille çıktıkları için layık görüldüğüne inandığını belirtti.

Mehmet Ali Berkman:

300 iş adamının katıldığı anketle belirlenen ‘‘Ekonomide Yılın adamları’’ anketinden ‘‘Yılın Profesyoneli’’ olarak çıkan Arçelik Genel Müdürü Mehmet Ali Berkman'nın ödülünü Doğan Medya Grubu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ verdi. Berkman ‘‘Biz ülkemiz için çalışıyoruz. Tüm çabamız ülkemizin kaliteli bir yaşam standardı yakalaması için’’ dedi.

Sema Küçüksöz:

Yılın Girişimcisi Sema Küçüksöz de Ertuğrul Özkök'den ödül plaketini aldıktan sonra yaptığı konuşmada, işadamlarını doğuya yatırım yapmaya çağırdı. Bu ödülü Güneydoğu'ya gittiği için aldığını bildiğini söyleyerek ‘‘Eğer aynı şeyi Antalya'da yapsaydım böyle bir ödül alamazdım’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!