Ekonomide kadın cevheri

Güncelleme Tarihi:

Ekonomide kadın cevheri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 00:52

İŞ dünyasının kamuoyunda yakından tanınan 50 ismi, Türkiye’de şirket yönetim kurullarında daha fazla kadın üyenin yer almasını sağlamak amacıyla başlatılan ‘Yönetim Kurulunda Kadın’ programının ikinci dönemine destek vermek üzere bir araya geldi.

Haberin Devamı

Aralarında Suzan Sabancı Dinçer, Mustafa Koç, Murat Ülker, Ali Ülker, Murat Özyeğin, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hamdi Akın, Ümit Boyner, Zeynep Bodur, Ümran Beba, Hakan Binbaşgil, Faik Açıkalın, Ömer Aras, Ahmet Çalık, Erdal Karamercan, Agah Uğur ve Serpil Timuray’ın da bulunduğu bu 50 isim, önümüzdeki 18 ay boyunca seçilen 50 ‘başarılı kanıt yönetici menti’ye mentorluk yapacak. İlki geçen yıl MV Holding Başkan Vekili Muzeffer Akpınar’ın Danışma Kurulu Başkanlı’nda gerçekleştirilen mentorluk programında 40 iş lideri mentor, 40 menti ile eşleşmiş ve programın sonunda 10 menti yönetim kurulu üyesi olarak çeşitli kurumlara atandı.

KADININ GÜCÜ BİR FIRSAT

İkinci dönemin başkanlığını ise, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer üstlendi. İlk programda da mentor olarak yer alan Suzan Sabancı Dinçer, mentor ve mentilerin eşleşmelerinin duyurulduğu gecede, projenin önemini şöyle anlattı: “Türkiye gibi 2023’e iddialı hedefleri olan ülke için, kadının gücü çok önemli bir fırsat. Ekonomimizin daha fazla büyümesi için kadının desteklenmesi gerekiyor. Türk kadının gücü henüz tan ortaya çıkarılmamış bir cevher. İşte bu programın bu cevherin işlenmesinde büyük rol oynayacağına inanıyorum.”
Liderlik gelişimi şirketi Praesta ve Forbes Dergisi işbirliğindeki programda, 18 ay boyunca mentor ve mentiler en az 6 en çok 10 kez bir araya geliyor. Mentiler bu buluşmaların dışında program dahilinde çeşitli yönetici eğitim programlarına da katılıyorlar. İsteyen mentorlara da ayrıca çeiştili eğitim destekleri veriliyor. Mentorların etik kod gereği mentilere iş teklifinde bulunması yasak. Türkiye’de halka açık 427 şirektin 2013’te toplam 3 bin 2 yönetim kurulu üyesi koltuğu bulunuyor. Bu koltuklardan sadece 352’sinde kadın üye oturuyor. Bu şirketlerin yüzde 55.5’inde sadece bir kadın üye varken, yüzde 44.5’inde hiç kadın üye bulunmuyor.

Haberin Devamı

Godiva ABD’den KATILIYOR

GODIVA’nın CEO’su Rose Marie Bravo dahil programa 4 mentor ile destek veren ve kendisi de mentorlar arasında olan Murat Ülker, “Kadınların üretim ve pazar kararlarında olmamalarına çözüm öneren bu programı gönülden destekliyorum” dedi. ABD’de bulunan Godiva CEO’su Bravo’nun, yine ABD merkezli Fisrt Republic Başkan Yardımcısı Gaye Erkan’a mentorluk yapması, programa uluslararası boyut kazandırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!