Ekonomi Bakanı Zeybekci: Hayali kişilere mi cevap verelim

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Bakanı Zeybekci: Hayali kişilere mi cevap verelim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 13:23

İş Bankası hisseleri bugün yüzde 3 düştü. Banka düşüşle ilgili olarak bir açıklamada bulunmadı. Fakat Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Twitter'deki "Fuatavni" adlı hesaptan yazılan İş Bankası'yla ilgili bir soru üzerine "Hayali kişilere cevap mı verelim" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Fuatavni’yi hedef alarak Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Delikanlıysan çık ortaya, gizli olarak niye bu işi yapıyorsun. Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Bizi buradan caydıramazsın. Sende yürek varsa delikanlılık varsa kod adıyla ortaya çıkma. Terör örgütünün mensubusun. O yüzden kod adıyla konuşursun" demişti.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul'da düzenlenen Türkiye-İngiltere JETCO 5. Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Twitter'deki "Fuatavni" adlı hesaptan yazılan İş Bankası'yla ilgili bir soru üzerine Bakan Zeybekci, "Hayali kişilere cevap mı verelim" dedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci: Hayali kişilere mi cevap verelim
’SENDE DELİKANLILIK VARSA…’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hesaptan yazılanlara cevap verdiğinin hatırlatılması üzerine Zeybekci, "Orada siyasi bir yaklaşımla, sayın cumhurbaşkanımıza yapılan o saldırılarla, hakaretlerle ilgili sayın cumhurbaşkanımız cevap vermiştir. Ama ben orada adı geçen şahısla ilgili, onu hayali bir kişi olarak görüyorum. Türkiye'de ekonomi yönetimi hayali varsayımlarla yönetilmez. Türkiye'de İş Bankası Türk banka sisteminin en önemli aktörlerinden biridir, böyle hayali söylemlerle de yıpratılmayacak kadar güçlüdür" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!