Ek ihracata prim geliyor

Güncelleme Tarihi:

Ek ihracata prim geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 21:28

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sekiz sektöre ‘süper teşvik’ dönemi başlatacaklarını dile getirerek, “Dünyanın en iddialı teşvik sistemi geliyor. Ek ihracata ise prim ödeme sistemi uygulanacak” dedi.

Haberin Devamı

Yatırımcılar için yeni yılda ‘süper’ teşvik dönemi başlıyor. ‘Süper teşvik’ için sektörler belirlenirken, ek ihracata da prim verileceği açıklandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Dünyanın en iddialı yatırım teşvik sistemini getiriyoruz. Enerji-sağlık teknolojileri, ilaç-savunma sanayi, petrokimya, teknik tarım. Bakanlar Kurulu sektörleri belirleyecek. Kamu olarak yüzde 49’u geçmemek kaydıyla sermaye katılımında bulunacak. Bu savunma sanayi, teknoloji yatırımlarında olabilir. Hava savunmada teknoloji yatırımı istiyorsak örneğin ‘50 helikopter alacağım’ diyeceğiz’” dedi.

Hükümet, yatırımlara ivme kazandırmak için yeni çalışma başlattı. Yatırımcının talebine göre teşvik uygulaması getirilirken, esnek bir mekanizma kuruldu. Buna göre, firmaya, yatırıma göre belli büyüklüğün üzerindeki yatırımlar için istedikleri teşvikler verilecek. Bakan Zeybekci, teşvikler konusunda Meclis’ten çok geniş yetki aldıklarını belirterek şöyle devam etti: “Bu bölgesel, sektörel teşvik değil. Sadece 8 sektörde belirlenen kapasite kadar alanda ‘şu kadar yatırım yapılabilir, şu kadar firmaya bölünebilir’ denilecek. Bu vergilerin sıfırlanması, yatırım yerinin tahsisi birçok başlığı içeriyor. Yasa çıktı yönetmelik hazırlanıyor. İlaç, sağlık, enerji teknolojileri, petrokimya, teknik tarım, savunma sanayi destek verilecek sektörler arasında.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!