Egsbank'ın borçları ödenecek

Güncelleme Tarihi:

Egsbankın borçları ödenecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2002 16:00

EGS Holding İcra Kurulu Başkanı Fehmi Gültekin, Egsbank'ın borçlu olduğu 5 banka ile yaptıkları görüşmelerin son aşamaya geldiğini belirterek, "Uzlaştırıcı kurum olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ile en kısa süre içinde protokol imzalayacağımızı ümit ediyorum" dedi.

Gültekin, EGS Holding kurucusu Selami Gürgüç ve diğer yetkililer ile düzenlediği basın toplantısında, BDDK tarafından el konulan Egsbank'ın, kredi aldığı bankalara borçlarını geri ödemesi konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Borçlu olunan başta Eximbank olmak üzere beş büyük bankanın yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda belli noktalara geldiklerini, borçların geri ödenmesi şekillerinde mutabık kaldıklarını anlatan Gültekin, şunları söyledi:

"Banka yetkilileriyle 5 kez biraraya geldik. BDDK'nın liderliğinde bir konsorsiyum oluşturulmasını sağladık. Borcumuza karşılık mevcut malvarlığımızın değerlendirilerek, bu bankalara ne şekilde ve nasıl mahsup edileceği konusunda önerimizi sunduk.

Gelir getiren şirketlerimizin daha iyi çalışmasını sağlayarak, BDDK'nın önerdiği vadeyi geçmemek kaydıyla, ödeme kolaylığı sağlandığı takdirde borcumuzu ödeyeceğimizi bildirdik."

Gültekin, Egsbank'a el konulmasıyla borsadaki hissesinin sıfıra indiğine de değinerek, bu konuda bağımsız denetim raporlarının hazırlanarak, SPK'ya gönderildiğini söyledi. Gültekin, "Umudumuz var. Protokolün imzalanmasından sonra borsada hissemizin işlem görmeye başlayacağını bekliyoruz" dedi.

EGS Holding Kurucu Üyesi Selami Gürgüç de, kuruluşlarının Türkiye ekonomisine büyük katkıları olan bir güç olduğunu vurguladı. Bu kuruluşun işlevsiz hale gelmesin, Türkiye ekonomisini ciddi sıkıntılara sokacağı görüşünü savunan Gürgüç, "1.200 girişimci ile grubumuzu kurarken, bilgimizi bölüşecek, gücümüzü birleştirecek, değişimi yaşayacaksak yola çıkalım diye elele verdik. Ama maalesef destek göremedik" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!