Eğlence ve spora 250 milyon dolar yatıracak, Diyarbakır’a ‘Amed’ adıyla gidecek

Güncelleme Tarihi:

Eğlence ve spora 250 milyon dolar yatıracak, Diyarbakır’a ‘Amed’ adıyla gidecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2011 00:00

İnşaat, enerji ve turizm alanında faaliyet gösteren Taşyapı, 250 milyon dolarlık yatırımla spor ve eğlence sektörüne giriyor.

Haberin Devamı

Aytek Grubu’yla işbirliği yapan Taşyapı, İspanyol Essporto Health&Club markasıyla yedi yıl içinde 10 spor merkezi açacak. Taşyapı ve Aytek’in Diyarbakır’daki rezidans ve alışveriş merkezi projesinin adı ise Diyarbakır’ın eski adı ‘Amed’ olacak. Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, yıllardır inşaat ve enerjiye yatırım yaptıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: “Bütün yeni projelerimizde sağlık ve spor kulübü Essporto yer alacak. İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki 270 milyon dolarlık lüks konut projemiz ‘Four Winds’in yapımı devam ediyor. Buradaki spor merkezine 80 milyon dolar harcayacağız ve insanların spor anlamındaki bütün ihtiyaçlarını karşılayacağız. Daha sonraki planımızda Seyrantepe’deki projemizde 32 bin metrekarelik spor merkezi yapmak var. Merkezlerimizde yıllık üyeliklerinin 1500 dolar civarında olmasını planlıyoruz.”
AVM’ye Kürtçe isim verecek
Emrullah Turanlı, Essporto sağlık ve spor merkezlerini Anadolu’ya da yayacakları bilgisini vererek, ilkini Diyarbakır’da açacaklarını bildirdi. Turanlı, şunları anlattı: “Diyarbakır’da içinde rezidans, alışveriş merkezi olan 100 milyon dolarlık projemiz var. Ortağımız Aytek Grubu’nun sahibi Mehmet Aytek, Diyarbakırlı. Buradaki alışveriş merkezimizin adı da Kürtçe olacak. Adını Diyarbakır’ın eski adı olan ‘Amed’ koyacağız ”

Haberin Devamı

İlk restoran Moda’da

Restoran açma planları olduğunu da belirten Emrullah Turanlı, “İstanbul Taksim’deki 360 restoranıyla işbirliği yaptık. Sıfır deniz manzarası olan teras restoranları açma planımız var. İlkini Moda’daki Doubletree by Hilton’da açacağız” dedi. Aytek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aytek de, İspanyol spor ve fitness merkezi markası Essporto’nun yedi yıldır Türkiye’de olduğunu belirterek “Pilates’i Türkiye’ye getiren biziz. Taşyapı’yla büyüme kararı aldık. Bir merkezde en az 100 kişi çalışıyor. İstihdama büyük katkısı var. Bizim klasmanımızda üç dört rakip var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!