Eğitim kredisi faizinin yüzde 50’si devletten

Güncelleme Tarihi:

Eğitim kredisi faizinin yüzde 50’si devletten
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2006 00:00

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, özel okul velisinin bankadan aldığı öğrenim kredisinin faizinin yarısını devletin karşılayacağını açıkladı. Çelik, özel okul öğrencilerine ayrıca 1000 YTL’lik katkı sağlayacaklarını duyurdu. Böylece halen aylık yüzde 1.5 civarında seyreden bankaların eğitim kredisini kullanan veliler, bu krediler için aylık yüzde 1’in altında faiz ödeyebilecek.

FAİZ 1.2 BİN YTL İNECEK:

Eğitim kredisi faizlerinin yarısı devlet tarafından karşılandığında, 20 bin YTL’lik 12 ay vadeli bir eğitim kredisinde aylık ödeme 1.874 YTL’den 1.769 YTL’ye, toplam ödeme de 22.499 YTL’den 21.229 YTL’ye inecek. Böylece, toplam ödenen faiz 1.270 YTL azalmış olacak. Türkiye Özel Okullar Birliği’nin Antalya Sheraton Oteli’nde düzenlediği "AB Vizyonu, Türkiye’de Eğitim ve Özel Okullar Sempozyumu"nun açılışında konuşan Çelik, 1965 tarihini taşıyan 625 sayılı özel öğretim yasa taslağında getirilen yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Çelik, ev araba için bankalardan kredi çeken vatandaşın çocuğunun eğitimi için kredi çekmeyi aklına getirmediğini belirterek, "Vatandaşın çocuğunu özel okula gönderirken kredi kullanmasının önünü açıyoruz. Vatandaşın aldığı eğitim kredisi faizinin yüzde 50’sini devlet olarak üstleniyoruz. Bunu da yasaya koyduk. Bu teşvik getirecek, vatandaş çocuğunun eğitimi için kredi alırsa faizinin yüzde 50’sini üstleneceğiz. Bu müjdeyi de buradan veriyorum" dedi.

1000 YTL DESTEK:

Özel okullara devam eden öğrenciye parasal destek vereceklerini de belirten Çelik,"Özel okula devam eden öğrencilere 1000 YTL düzeyinde devlet katkısı sağlanmasını yasaya koyuyoruz. Her yıl kaç öğrencimize yardım yapılacağını, Maliye Bakanlığı, Bakanlar Kurulu karar verecek" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!