Ege’de kamp tatili 60 TL’den başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Ege’de kamp tatili 60 TL’den başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2022 07:00

Son yılların gözde tatil seçeneklerinden çadır ve karavan kampları için kamp alanlarındaki hazırlıklar tamamlandı.

Haberin Devamı

Bu bayram kendi çadırları veya karavanlarıyla kamp yapmak isteyen vatandaşların Ege Bölgesi’ndeki kamp alanlarına ödeyeceği tutar belli oldu. Buna göre, İzmir’in turistik ilçelerinde çadırlarıyla kamp yapacak olan tatilcilerin gecelik kişi başı en az 70 TL, karavan ile kamp yapacak tatilciler ortalama 100 TL ödemesi gerekiyor. Aydın’ın turistik ilçelerinde çadır kampı ücretleri ortalama 60 TL iken, Muğla’da ise 80 TL’ye kadar çıkıyor. Kamp için ayrılan özel alanlarda fiyatlar; restoran, kafeterya, elektrik, yemek pişirme alanı, tuvalet, güvenlik, çamaşır yıkama alanı gibi birçok özelliğe göre değişiklik gösteriyor.

YANGIN ÖNLEMLERİ ALINDI

İzmir’in Menderes ilçesi Özdere mevkiinde bulunan bir kamp alanının müdürlüğünü yapan Erhan Cesur, bayram tatiline yönelik hazırlıkları neredeyse tamamladıklarını belirterek, olası orman yangınlarına karşı önlemlerin de alındığına dikkat çekti. Cesur, “Yangınlarına yönelik 3 ay boyunca hazırlık yaptık. Tesisimizdeki çalı ve makilik alanı resmi makamlardan izin alarak temizledik. Arazözlerin geçebileceği noktaların açılımını yaptık” dedi. Karavan tatili yapan vatandaşlardan Neslihan Yoldaş ise, “Bulunduğumuz ortam oldukça önemli. Bulunduğunuz yer keyifli ise karavanda yaşamak çok güzel. Bayram tatilinde de karavan kampında olacağız. Bizim için tatil artık karavan demek. Karavanda yorulmuyorsunuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

MUĞLA’DA ÇADIR KURMAK 80 TL

Muğla kamp alanlarında fiyatlar İzmir ve Aydın’a göre yükselirken, Fethiye ilçesinde çadır kampı ortalama 100 TL, Akyaka’da 80 TL, Milas ilçesinde 80 TL, Datça ilçesinde 100 TL olarak sıralanıyor. Tesislerde genellikle 0-12 yaş arasındaki çocuklar için 30- 50 TL arasında ücret ödenmesi gerekiyor.

İZMİR’DE KARAVAN KAMPI 100 TL

İzmir’in Gümüldür ilçesinde çadır kampı 85 TL, karavan 100 TL, Foça ilçesinde çadır ve karavan 75 TL, Seferihisar ilçesinde çadır kampı 75 TL, Dikili ilçesinde çadır kampı 70 TL, Çeşme ilçesinde çadır kampı 85 TL, Karaburun ilçesinde çadır kampı 70 TL olarak sıralanıyor. Menderes ilçesinde ise çadır başına 110 TL, karavan için 200 TL ücret alınıyor.

Haberin Devamı

AYDIN’DA FİYATLAR DAHA UYGUN

Ege Bölgesi’nin önemli tatil lokasyonlarından Aydın’da ise fiyatlar diğer bölgelere göre uygun olmasıyla dikkatleri çekiyor. Buna göre, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan üç farklı tesisin fiyatları 60 ila 75 TL arasında değişirken, karavan kampı için vatandaşların ortalama kişi başı faturası 100 TL civarında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!