Egea Hatchback üretimi sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Egea Hatchback üretimi sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2024 07:00

TOFAŞ Bursa’da üretimini gerçekleştirdiği Fiat Egea model ailesinin Hatchback gövde tipine sahip versiyonunun üretimini sonlandırdı.

Haberin Devamı

2024 model yılına geçiş ile birlikte artık üretilmeyen Egea Hatchback’in sona erme sebebi ise tüketici talebinin artık aynı modelin yükseltilmiş (Crossover) versiyonu olan Egea Cross’a kayması oldu. Diğer yandan, 2016 yılında ağırlıklı olarak Avrupa’ya ihraç edilmesi hedefiyle üretimine başlanan Egea Hatchback, Avrupa’daki SUV ve Crossover pazarının giderek güçlenmesiyle birlikte ihracatta da bir miktar gerileme yaşadı. Tofaş’ın açıkladığı son faaliyet raporuna göre, Egea’nın Hatchback ve Station Wagon gövde tiplerinin toplam ihracatı 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 42 azalarak 17 bin 454 olarak gerçekleşti.

ARTIK SEDAN VE ‘CROSS’ OLACAK

Yoluna artık Sedan, Cross ve Cross Wagon olarak devam edecek Fiat Egea Ailesi uzun yıllardır Türkiye’nin en çok satan otomobil model ailesi olmayı ise sürdürüyor. Öyle ki, Tofaş 2023 yılında 171 bin 72 adetle son 5 yılın en yüksek Egea üretimini gerçekleştirdi. Aynı dönemde Egea Sedan 80 bin adetle Türkiye’nin en çok satan otomobili olurken, ilk kez 2021 yılında yollara çıkan Egea Cross 41 bin adetle 2023’ün en çok satan SUV’u olmayı başardı. Tofaş’ın en başarılı projelerinden Fiat Egea/Tipo projesinin ömrü 2025 yılının sonunda doluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!