Efsane CEO’nun tutuklanması tüm dünyayı şok etti: 10 yıla kadar hapis...

Güncelleme Tarihi:

Efsane CEO’nun tutuklanması tüm dünyayı şok etti: 10 yıla kadar hapis...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 14:58

DÜNYANIN en büyük otomotiv gruplarından biri olan Renault-Nissan-Mitsubishi’nin efsane CEO’su Carlos Ghosn’un gelirini düşük beyan ettiği için sürdürülen soruşturma kapsamında Japonya’da tutuklanması tüm dünyada şok etkisi yarattı.

Haberin Devamı

LÜBNAN asıllı, Brezilya doğumlu Fransız vatandaşı olan 65 yaşındaki CEO’nun tutuklanmasının ardından Japonya’dan yeni haberler geliyor. Kyodo haber ajansı Japonya’da haziran ayında revize edip yürürlüğe giren ceza muhakemesi kanununa göre Ghosn’un 10 yıla kadar hapis ve buna ek olarak 6.2 milyon Euro’yu bulabilecek para cezası alabileceğini yazdı. Haberde, Ghosn’un aynı anda hem hapis hem para cezası alabileceği, para cezasının ise minimum 90 bin Euro’dan başlayacağı belirtildi.

Diğer taraftan Ghosn’a yöneltilen suçlamalar arasında şirketin parası dışında gayrimenkullerini kullanmak da bulunuyor. Soruşturma kapsamında Ghosn’un Nissan’ın yurtdışında bulunan konutlarını ücretsiz olarak gelir bildirmeden kullanmasından şüpheleniyor.

Efsane CEO’nun tutuklanması tüm dünyayı şok etti: 10 yıla kadar hapis...

Nissan CEO’su Hiroto Saikawa akşam saatlerinde düzenlediği toplantıda özür dileyerek halkın önünde eğildi.

Haberin Devamı

Japon devlet kanalı NHK’ya bilgi veren isimsiz bir kaynak Ghosn adına Nissan’ın Rio de Janerio, Beyrut, Paris ve Amsterdam’da evler satın alındığını söyledi. Ghosn’un Nissan’da kayıtlı olmayan bu konutları kullanıp, gelir elde ettiği düşünülüyor. Kaynaklar, Tokyo savcılarının Nissan tarafından karşılanan bu maliyetlerin, şirketten aldığı ücretin bir parçası olarak menkul kıymet raporlarında rapor edilmesi gerektiğin belirttiğini söylüyor.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!