Efes Pilsen şimdi de Ukrayna’ya giriyor

Güncelleme Tarihi:

Efes Pilsen şimdi de Ukrayna’ya giriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

RUSYA ve çeşitli Orta Asya ülkelerinde yatırımları olan Efes İçecek Grubu, şimdi de Ukrayna'ya girmek üzere adım attı. Efes İçecek Grubu, Ukrayna'daki Chernomor Bira Fabrikası ile ortaklık yapmak üzere görüşmelere başladı.

EFES İçecek Grubu, Invesco Asset Management Ltd. ve Fulcrum Asset Management'in yönettiği iki yatırım fonunu sahip olduğu Ukrayna'daki Chernomor Bira Fabrikası ile ortak girişim kurmak için Invesco Asset Management Ltd. ile görüşüyor.

Efes İçecek Grubu'nun Hollanda'da kurduğu ve yurt dışı bira yatırımlarını gerçekleştiren şirketi Efes Breweries International'ın, bu ortak girişimi yönetmesi ve yüzde 51 hissesine sahip olması öngörülüyor. Ortak girişimde, Chernomor Bira Fabrikasının mevcut aktiflerinin yanısıra yeni makina ve ekipman da kullanılacak.

Odessa şehrinde bulunan Chernomor Bira Fabrikası, yıllık 100 milyon litre bira üretim kapasitesi ile Ukrayna'nın en büyük bira fabrikalarından biri. Farikada Chernomor markası altında bira ürünlerinin yanısıra meşrubat ve ambalajlı su da üretiliyor.

ADRİYATİK'TEN ÇİN'E

Efes İçecek Grubu Başkanı Muhtar Kent, Ukrayna'nın 52 milyon nüfusu, yaklaşık 800 milyon litrelik bira pazarı hacmi ve kişi başına 15 litre bira tüketimiyle Adriyatik'ten Çin'e kadarki coğrafyanın en önemli ve gelişmeye açık pazarlarından biri olduğunu söyledi.

Uluslararası bir fon yönetimi şirketi Londra merkezli Invesco Asset Management Ltd., Amvescap Plc şirketler grubunun bir kuruluşu. Efes Pilsen'i 15'in üzerinde ülkede tüketicilere ulaştıran Efes İçecek Grubu, 4 ayrı ülkede 8 bira fabrikası ve 4 malt tesisi işletiyor. 1999 yılında Türkiye'deki pazar payı yüzde 77 olan grup kısa bir süre önce halka açık 4 bira şirketini Anadolu Efes çatısı altında birleştirdi.

Ayrıca 5 BDT ülkesinde Coca-Cola operasyonları bulunan Efes İçecek Grubu, bağlı bulunduğu Anadolu Grubu'yla birlikte yüzde 40'ına sahip olduğu Türkiye Coca-Cola'nın da en büyük yerli ortağı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!