Efes Pilsen fıçı birayı eve soktu

Güncelleme Tarihi:

Efes Pilsen fıçı birayı eve soktu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

EFES Pilsen, yeni ürünü ile fıçı bira keyfini evlere taşıdı. 3 milyon 300 bin liraya satılan 5 litrelik fıçı Efes Pilsen evde kalabalık misafirler için kutu kutu bira taşımak zorunda kalanların gözdesi olmaya aday.

EFES Pilsen fıçı bira keyfini evlere taşıdı. Efes Pilsen özellikle ev partileri, toplantılar, maç seyirlerinde bira zevkinden vazgeçemeyenler için ‘‘Efes Pilsen 5 litre Fıçı’’yı piyasaya sundu. Bu beş litrelik fıçı bira, evde kalabalık misafirler için kutu kutu bira taşımak zorunda kalanların gözdesi olmaya aday. Musluklu, kolay açılabilir ve buzdolabında fazla yer kaplamayan fıçı depositosuz olarak satılıyor.

Efes İçecek Grubu yetkilileri fıçı biranın tahminlerinin çok üzerinde talep gördüğünü belirterek, özellikle fıçı biranın geçtiğimiz hafta sonu marketlerde yoğun ilgiyle karşılandığını söyledi.

İlk kez 28 Ekim'de piyasaya sunulan ve perakende satış fiyatı 3 milyon 300 bin lira olan fıçı biranın değişik ambalajı, sevimli ve kendi musluğu olması nedeniyle keyifli bulunurken, musluklu fıçı daha sonra su, sıvı yağ ya da başka malzemeler konularak farklı amaçlarla da kullanılabileceğinden ev hanımları tarafından da beğenildi.

Biranın çok fazla tüketildiği Avrupa ülkelerinde hemen hemen her markanın fıçı birası bulunuyor. Efes Pilsen'in kendinden musluklu ambalajı, Almanya'da bir kaç markada bulunuyor. Ambalajın pahalı olduğunu belirten yetkililer, kendinden musluklu fıçı biranın oldukça yeni bir teknoloji olduğunu belirtiyorlar.

PAYLAŞMA ZEVKİ

Bu ambalajla birayı bireysellikten kurtarıp, paylaşılabilen bir içecek haline getirmek amaçlanıyor. Ancak fıçı biranın dört ay raf ömrü olmasına rağmen, açıldıktan sonra da bir iki gün içinde tüketilmesi gerekiyor. Fıçı bira bu nedenle hafta sonları, maç seyrederken ya da bir parti için kalabalık gruplar için öneriliyor. Efes'in yeni ürünü ile herkes aynı musluktan birasını doldurabilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!