Edes: Mehmet Okumuş bana bile kazık attı

Güncelleme Tarihi:

Edes: Mehmet Okumuş bana bile kazık attı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Piyasaya 2 trilyon liralık tokat atan Mehmet Okumuş'un dünürü Selim Edes'i de dolandırdığı ortaya çıktı. Edes, ‘‘Boğaz'daki evimi Okumuş'un üzerine yaptım. 700 bin dolarlık ev için 210 bin dolar ödeyip, kalan paranın üzerine yattı’’ dedi. Edes, cezasını ödeyip mutlaka Türkiye'ye döneceğini söyledi.

Civangate skandalından sonra 1.5 aylık hapis cezasını çekmeden ve milyarlarca liralık para cezasını ödemeden ABD'ye giden Selim Edes, dünürü Mehmet Okumuş'un kendisine de kazık attığını söyledi. ABD'den telefonla görüştüğümüz Selim Edes, ‘‘Boğaz'da bir evimiz vardı. Değeri 700 bin dolardı. Para cezamı ödemek için bu evin tapusunu Okumuş'a verdim. Bana sadece 210 bin dolar ödedi. Geri kalan paranın üstüne yattı. Bir darbe de ondan yedik’’ dedi.

Edes, kendi işleri, para cezası ve ödemelerinin yanısıra, Mehmet Okumuş'la ilişkileri konusundaki sorularımızı da yanıtladı.

ABD'ye gittikten sonra Mehmet Okumuş adına bazı işler yaptınız. Yakın zamanlarda bir de dünür oldunuz. Şimdi piyasayı 2 trilyon lira dolandırıp kaçtı. Ne diyorsunuz?

- Benim Mehmet Okumuş'un Türkiye'deki işleriyle hiç alakam olmadı. Sadece Kongo'da aldığı bir işi teklif etti. Benim de cezamı ödemek için paraya ihtiyacım vardı. Kendisine Boğaz'daki 700 bin dolarlık evimin tapusunu verdim. Bana 7 ayda 210 bin dolar ödedi. Ben de 7 ay boyunca cezamı ödedim. Sonra ödemeyi kesti. Kongo işi de yürümedi. İlişkimiz bozuldu. Paramı tam ödemeden evin sahibi oldu.

HACİZDEN KAÇIŞ MI?

Siz evi hacizden kaçırmak için mi Okumuş'a devrettiniz?

- Hayır. Paraya ihtiyacım vardı. O da düzenli para ödemek için benden bu evi teminat olarak aldı.

Madem size kazık attı, peki kızınızın Mehmet Okumuş'un oğlu Abdullah Okumuş'la evlenmesine neden müsade ettiniz. Kızınızı uyarmadınız mı?

- Abdullah babası gibi değildir. Kızım kendisini sevmiş. Evlenmeye karar verdiler, ben de karşı çıkmadım. Zaten Abdullah babasına kızardı. Bu dolandırıcılık olayına, sanıyorum Abdullah babasının yönetim kuruluna adını yazması yüzünden bulaşmış oldu. Sonra kızımla aralarında geçimsizlik doğdu. On aylık bir evlilik sonrasında, kısa süre önce ayrıldılar. Ben Abdullah'la yine telefonla görüşüyorum. Ama Mehmet Okumuş'la bana attığı kazıktan sonra bir daha görüşmedim.

CEZAMI ÖDEYECEĞİM

Peki siz para cezanızı ödemeyi neden kestiniz? Artık ödemeyecek misiniz?

- İşlerim planladığım şekilde yürümedi. Ben de ödemeyi kesmek zorunda kaldım. Şimdi Güney Afrika'da bir iş almak üzereyim. Yüzde 90, o iş olacak. O işe başlar başlamaz benim için kalan 92 milyar liralık para cezamı ödemek sorun olmayacak.

Türkiye'ye dönecek misiniz yoksa böyle kaçak olarak kalacak mısınız?

- Ben kaçak değilim. Yerim yurdum, adresim belli. Para cezamı ödedikten sonra elbette döneceğim. Kalan 1.5 aylık hapis cezamı da çekeceğim. Para cezamı ödemeye niyetim olmasaydı neden 7 ay ödedim ki? Bakın Engin Civan yurt dışına çıktı, izini de kaybettirdi. Benim durumum öyle değil.

Bosna'da bazı iş girişimleriniz olduğunu da duyduk.

- Bazı girişimlerim var, ama netleşmiş birşey yok. Asıl Güney Afrika'daki konut işine başlıyoruz. Şu anda gündemimde o var. Bu işi de, geçmişte birlikte iş yaptığımız işadamları aracılığıyla buldum.

Kabahatim var, hırsız değilim

Selim Edes, en çok ‘‘hırsızlık yapmış gibi gösterilmesine içerlediğini’’ belirterek, şöyle konuştu: ‘‘Adımız hırsıza çıktı. Ben kabahatim yok demiyorum. Kabahatim var. Ancak, hırsız değilim. Hırsızlık yapmadım. 1990 yılına kadar ortak olduğumuz Kemal Akkaya, Türkiye'de halen muteber işadamı. Çünkü, birlikte iyi işler yaptık. Kimseyi soymadık. Benim en büyük kabahatim, Emlak Bankası'ndan hakkım olan parayı alabilmek için Engin Civan'a rüşvet vermek oldu. Verdik, ama paramızı da alamadık. Zaten ben cezayı da rüşvet yüzünden yedim.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!