Economist: Kırılgan Türkiye hızlı toparlanır ama IMF’ye ihtiyacı var

Güncelleme Tarihi:

Economist: Kırılgan Türkiye hızlı toparlanır ama IMF’ye ihtiyacı var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2009 00:00

The Economist Dergisi, Türkiye’nin küresel krize diğer gelişen ekonomilere göre daha iyi dayandığını yazdı. korumasını sağladı. G-20’de ise, Brezilya’nın yüzde 9.25’lik faizle Türkiye’nin üzerinde yer aldığı

Haberin Devamı

THE Economist dergisi, Türkiye’nin ‘kırılgan’ ekonomisinin kısa süre içinde toparlanabileceğini belirterek, “Ancak Türkiye’nin yine de bir IMF anlaşmasına ihtiyacı var” yorumunu yaptı. Dergideki Türkiye ile ilgili makalede, küresel krizin ilk ortaya çıktığı dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘krizin Türkiye’yi teğet geçtiğive Türkiye’nin yeni bir IMF (Uluslararası Para Fonu) anlaşmasına ihtiyacı bulunmadığı’ yolunda açıklamalarda bulunduğu hatırlatılarak, “Erdoğan daha sonra bu sözlerini geri almak zorunda kaldı” denildi.  Türkiye’nin diğer gelişen ekonomilere göre kredi krizine iyi dayandığı vurgulanan Economist’in makalesinde, bunların kısmen bankacılık alanında yapılan katı düzenlemelerden kaynaklandığı,  belirtildi.

Batılı bankacıların Türkiye’de son kabine değişikliğiyle yapılan değişimi de memnuniyetle karşıladığı belirtilen makalede, eski ekonomi bakanı Mehmet Şimşek’in Maliye Bakanlığı’na getirildiği, Ali Babacan’ın da ekonominin yönetimine getirildiği hatırlatıldı. Babacan ile Şimşek’in IMF ile anlaşmadan yana oldukları görüşünü de ileri süren dergi, yeni anlaşmanın yabancı yatırımcının güveninin güçlendirilmesi açısından hayati önem taşıdığını yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!