Ecevit'ten KKTC'ye yatırım çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Ecevitten KKTCye yatırım çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

DSP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, KKTC'nin geleceğinden hiçkimsenin kuşku duymamasını isteyerek, Türk işadamlarını bu ülkeye yatırım yapmaya çağırdı.

KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu başkanlığındaki heyet, dün Ecevit'i Başbakanlık'taki makamında ziyaret etti. Ecevit, Türkiye'de olduğu gibi KKKTC'nin de Ziraat Bankası, KOBİ, kalkınmada öncelikli yörelere ilişikin yatırım olanaklarından yararlandığını vurguladı. AB'nin, KKTC'yi, ekonomisini çökerterek teslim almak istediğini belirten Ecevit, ‘‘Kıbrıs Türkleri hiçbir zaman teslim olmayacaktır. AB'nin bu bağlamdaki oyunu tutmayacaktır’’ dedi.

Kıbrıs'taki belirsizlik ortamı yüzünden Türk işadamlarının KKTC'ye üretken yatırım yapmaktan kaçındıklarını vurgulayan Ecevit, ‘‘Artık bu kaygılara gerek yok. KKTC ekonomisi, Güney Kıbrıs'ın gerisinde kalmamalıdır. Türk işadamları, artık burada üretken yatırımlar yapsınlar’’ çağrısında bulundu.

Eroğlu ise ekonomik darboğazı, Türkiye ile yapılan yeni anlaşma sayesinde büyük oranda aşacaklarını söyledi. Her savaşta olduğu gibi bu savaşta da Türkiye'yi yanlarında görmekten mutlu olduklarını kaydeden Eroğlu, ‘‘KKTC gerçeğini, desteğinizle dünyaya göstereceğiz’’ dedi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!